5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Au marcat degeaba

Pandurii – Steaua 1-2


• Stadion Municipal, spectatori 10.000


• Au marcat: Stefan (’47) / Nicolita (’10), Bostina (’77)


Pandurii: Pustinjakovic – Popete (’75, Vintilescu), Bogoi, Scarlatache, Iordache (’63, Isam) – Keca, Stefan, Vancea, Ursu – Verdes (’46, Bertea), Armel. Antrenor: Viorel Hizo


Steaua: Hamutovski – Ogararu, Ghionea, Radoi, Nesu – Nicolita (’60, Oprita), Paraschiv, Lovin, Bostina – V. Iacob (’89, A. Cristea), N. Dica. Antrenor: Oleg Protasov


• Cartonase galbene: Popete, Bogoi / Ghionea, Nesu


• Arbitri: Sorin Corpodean (Alba Iulia) – Cristian Nica (Ploiesti), Ionel Popa (Pascani)


Gazdele au asteptat prudent in jumatatea proprie, mizind pe un contraatac norocos. Jucatorii lui Protasov s-au asezat cu fundasii la linia de centru si au construit cu rabdare, cu predilectie pe partea lui Nicolita, unde Iordache s-a dovedit depasit de evenimente. Un aut banal s-a transformat intr-o lovitura fatala. Ogararu a aruncat lung pina in careul gorjenilor si Nicolita a reluat in plasa cu latul, Danilo raminind pironit pe linia portii. Presingul avansat al oaspetilor i-a obligat pe gorjeni sa joace cu mingi lungi pe cele doua virfuri, Verdes si Armel, pierdute printre „turnurile de control“ ale Stelei. Rareori „pandurii“ au trecut centrul terenului cu mingea la picior. Aceeasi faza ca la primul gol s-a repetat in minutul 35, dar Nicolita a fost milos de aceasta data, ratind din sase metri. Activul Nicolita, pierdut de fiecare data din marcaj de Iordache, a centrat pentru lovitura de cap a lui Dica din minutul 39, dar mingea a ocolit spatiul portii lui Danilo. Armel, respectiv Paraschiv si-au trecut in cont alte ocazii de gol. La pauza Hizo a mutat inspirat, trimitindu-l in teren pe Bertea in locul lui Verdes, iar rezultatele au venit imediat. Stefan a aruncat publicul in aer, aducind egalarea pe tabela de marcaj cu un sut din interiorul careului, cu toata opozitia lui Hamutovski. Protasov a fortat cu Oprita scotindu-l pe Nicolita, iar stelistul a fost aproape de gol, insa Danilo a scos de sub bara lovitura de cap expediata din sase metri. In minutul 77, Sorin Corpodean, care ieri a aniversat 200 de meciuri in Divizia A, a acordat usor o lovitura libera Stelei, Bostina inscriind de la 25 de metri. Pandurii au mai zvicnit o data prin Stefan, dar acesta s-a dovedit lipsit de experienta la o faza in careul advers, cind putea obtine usor o lovitura de la 11 m. Gorjeanul a preferat sa ramina pe picioare si sa continue fara nici un rezultat. Pandurii inregistreaza al cincilea esec consecutiv in divizia A, dar exista sperante ca echipa se poate salva de la retrogradare daca judecam dupa cum au evoluat elevii lui Hizo in compania campionilor. „Este inadmisibil sa primesti gol dintr-o aruncare de la margine, iar Stefan, daca era jucator cu mare experienta, stia cum sa obtina o lovitura de la 11 metri. Robert Nita ar fi obtinut penaltiul in locul lui Stefan. Nu vreau sa intru in panica si sper sa reusesc sa salvez echipa de la retrogradare“, a declarat, dupa joc, tehnicianul gruparii gorjene.


Stelistii, aclamati la Tirgu Jiu


Sosirea echipei campioanei la Tirgu Jiu a fost evenimentul sportiv al anului pentru urbea lui Brâncusi, interesul fiind foarte mare in rindul suporterilor. Stadionul „Municipal“ a devenit neincapator cu doua ore inainte de fluierul de inceput, biletele pentru acest joc epuizindu-se rapid. La antrenamentul Stelei au participat peste 500 de fani, in ciuda masurilor draconice de securitate impuse de staff-ul stelist. Copiii au facut coada la hotelul unde au fost cazati elevii lui Protasov sperind sa smulga un autograf. Desi in Oltenia se cunoaste aversiunea suporterilor fata de echipele din Bucuresti, jucatorii echipei campioane au fost aclamati in momentul in care au intrat sa verifice starea gazonului.


Becali a luat masa cu Condescu


Patronul stelist, Gigi Becali, a sosit la Tirgu Jiu cu citeva ore inainte de startul jocului, oprindu-se la Casa de Cultura a Sindicatelor la Conferinta Judeteana a PNG, unde a fost ales presedintele filialei Gorj. Becali a zabovit putin la conferinta, preferind compania presedintelui „pandurilor“, Marin Condescu, alaturi de care a luat masa la unul din localurile din Tirgu Jiu. Intre cei doi exista un parteneriat pentru ajutorarea sinistratilor de la Vadu Rosca, unde Condescu participa cu forta de munca la construirea caselor promise de Becali sinistratilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS