11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaikkonen nu renunta la lupta

Raikkonen nu renunta la lupta

Victoria reusita de Juan Pablo Montoya la Marele Premiu al Italiei de duminica nu i-a bucurat prea mult pe cei de la McLaren, pentru ca rivalii de la Renault si-au adjudecat urmatoarele doua pozitii de pe podium, Fernando Alonso apropiindu-se astfel de primul sau titlu de campion mondial. Cu patru etape inainte de final, tinarul pilot spaniol are cu 27 de puncte mai mult fata de principalul sau urmaritor, Kimi Raikkonen, care la Monza nu a reusit decit locul patru, din cauza unor probleme cu un pneu.


Pilotul de la McLaren-Mercedes a precizat la final ca putea sa incheie cursa pe o pozitie mai buna si ca nu va renunta la lupta, cu toate ca sansele sale de a-l mai ajunge pe Alonso sint minime. „Am fost nevoit sa plec de pe locul 11, din cauza schimbarii motorului, iar apoi, o problema de pneu m-a obligat sa efectuez o oprire suplimentara la standuri, astfel ca strategia mea, de a face o singura oprire, s-a ruinat. Am atacat foarte tare pe tot parcursul cursei, iar viteza masinii a fost excelenta. Este pacat ca rezultatul nu reflecta nivelul nostru de performanta. Chiar daca sansele mele la cistigarea titlului mondial nu sint foarte mari, totusi voi continua sa lupt“, a spus Raikkonen.


Pentru a recupera avansul luat de Alonso, Kimi nu trebuie sa se claseze mai jos de locul doi in ultimele patru etape ale CM de Formula 1, iar spaniolul sa abandoneze in toate aceste runde ramase, lucru greu de crezut avind in vedere parcursul de pina acum al liderului ierarhiei pilotilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS