10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMichelin pierde teren

Michelin pierde teren

Constructorul francez de cauciucuri Michelin a anuntat ca va colabora cu mai putine echipe de Formula 1 incepind din anul 2006, iar in 2008 s-ar putea retrage definitiv din „Marele Circ“, daca Federatia Internationala de Automobilism (FIA) va decide sa accepte numai un singur producator de pneuri.


Nick Shorrock, directorul pentru Formula 1 din cadrul Michelin, a precizat ca situatia va fi clarificata saptamina viitoare. „In mod sigur ne vom reduce partenerii incepind cu 2006, insa totul se va lamuri saptamina viitoare“, a spus Shorrock.


Acesta sustine ca producatorul francez a fost mereu stimulat de competitia cu alti constructori si nu este de acord cu intentiile pe care le are FIA de a accepta in Formula 1 o singura firma specializata in acest sens.


Conducerea producatorului Michelin a confirmat faptul ca este la curent cu intentiile scuderiilor Williams, Toyota si Red Bull de a semna un contract cu rivalii de la Bridgestone.


In prezent, Michelin „incalta“ echipele Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth, in timp ce Ferrari, Jordan si Minardi au contract cu Bridgestone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS