12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa CM 2006 s-au calificat deja noua echipe

La CM 2006 s-au calificat deja noua echipe

Dupa meciurile desfasurate in week-end-ul trecut in preliminariile Campionatului Mondial din 2006, numarul echipelor calificate la turneul final din Germania s-a ridicat la noua, raminind de decis alte 23.


Din zona europeana, alaturi de Germania, tara gazda, Ucraina este prima formatie care a obtinut biletele pentru turneul final. La CM 2006 se vor califica direct cele opt cistigatoare ale grupelor si cele mai bune doua formatii de pe locul doi, in timp ce restul de sase vor sustine baraje.


Cele mai multe echipe deja calificate sint din Asia, acestea fiind Japonia, Coreea de Sud, Iran si Arabia Saudita. O a cincea echipa din Asia s-ar putea califica, invingatoarea dintre Uzbekistan si Bahrein urmind sa sustina un alt baraj cu echipa clasata pe locul patru in zona Americii de Nord, Centrale si Caraibe (CONCACAF).


Din zona CONCACAF, prima formatie calificata este reprezentativa Statelor Unite, dupa victoria cu 2-0 in fata rivalei Mexic. Primele trei clasate vor merge direct in Germania, in timp ce nationala de pe locul patru va juca un baraj cu invingatoarea dintre Uzbekistan si
Bahrein.


Prima echipa calificata din zona sud-americana este Argentina, iar Brazilia, campioana en-titre, a obtinut si ea accesul la CM 2006, dupa ce a invins duminica, acasa, cu 5-0, reprezentativa statului Chile. Primele patru din cele zece echipe ale zonei sud-americane se vor califica direct la competitia din Germania, in timp ce formatia de pe locul cinci va disputa un baraj cu invingatoarea din zona Oceania, Australia.


Din zona africana nici o echipa nu a dobindit matematic calificarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS