13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCehii au lotul decimat pentru duelul cu Armenia

Cehii au lotul decimat pentru duelul cu Armenia

In cadrul preliminariilor CM 2006, zona europeana, se va desfasura astazi o noua runda, fiind programate meciuri in toatele cele opt grupe. România nu va juca astazi, insa suporterii tricolorilor asteapta cu sufletul la gura deznodamintul partidei dintre Cehia si Armenia. Pentru a prinde barajul, tricolorii trebuie sa cistige in Finlanda, iar selectionata pregatita de Bruckner sa piarda patru puncte din ultimele trei meciuri, cu Armenia, Olanda si Finlanda.


Bruckner are probleme de lot


In grupa 1, Cehia este favorita in disputa de acasa cu Armenia, desi selectionerul Bruckner se confrunta cu citeva probleme de efectiv. Portarul Petr Cech, accidentat la umar, nu va evolua in meciul de astazi, de la Olomouc. „Cech se plingea de dureri la umar, dupa meciul de simbata din România. El revine la Londra, dupa ce a discutat despre acest aspect cu clubul Chelsea“, a spus Lukas Tucek, purtator de cuvint al selectionatei cehe. Tucek a afirmat ca, in locul lui Cech, poarta nationalei Cehiei ar putea fi aparata in meciul cu Armenia de Jaromir Blazek, de la Sparta Praga, sau de Antonin Kinsky, de la Saturn Ramenskoe.


Nici fundasul Marek Jankulovski nu va evolua in meciul de astazi, de la Olomouc. Jucatorul echipei AC Milan, care a acuzat dureri la o glezna, a iesit de pe teren in minutul 14 al meciului pierdut de Cehia, cu scorul de 0-2, in fata României. Jankulovski s-a intors deja la Milano.


Pr linga Cech si Jankulovski, mai multi jucatori ai nationalei Cehiei, intre care mijlocasul defensiv Tomas Galasek de la Ajax Amsterdam, conducatorul de joc Tomas Rosicky de la Borussia Dortmund, si mijlocasul Jan Polak de la FC Nurnberg, au probleme de sanatate si sint incerti pentru meciul cu Armenia.


„Lucrez de zece ani la echipa nationala, dar nu-mi amintesc de o astfel de situatie delicata“, a spus medicul cehilor, Petr Krejci.


Tot in grupa 1, Olanda va juca astazi in propriul fief cu „lanterna rosie“ Andorra, intr-un meci in care „Portocala mecanica“ intentioneaza sa-si imbunatateasca golaverajul. Cea de-a treia intilnire in grupa 1, Finlanda – Macedonia, se anunta echilibrata, insa conteaza doar pentru palmares.


Derbi la Madrid


Din grupa a 2-a, Ucraina a obtinut deja calificarea la turneul final al Cupei Mondiale. Pentru locul de baraj se lupta trei formatii, Turcia, Grecia si Danemarca. Astazi, Grecia nu poate rata victoria in partida din deplasare cu Kazahstanul, iar Danemarca este favorita in meciul de acasa cu Georgia. Turcia va juca in Ucraina si poate profita de faptul ca gazdele sint deja cu sacii in caruta.


In grupa a 3-a, trei echipe se lupta cu sanse aproximativ egale pentru primele doua locuri. Multe lucruri se vor clarifica insa astazi, cind se va juca derbiul dintre Rusia si Portugalia si partida Letonia – Slovacia.


Serbia a invins simbata, cu 2-0, Lituania, in grupa a 7-a, trecindu-si astfel in cont cel de-al saptelea meci fara infringere si fara gol primit. Reprezentativa tarii vecine va juca astazi, pe stadionul „Vicente Calderon“ din Madrid, cu Spania, intr-un meci decisiv pentru calificarea directa la turneul final al CM 2006. Tinind cont de importanta partidei din capitala Spaniei, FIFA l-a delegat la aceasta intilnire pe cel mai valoros arbitru al lumii, italianul Pierluigi Collina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS