10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportResitenii vor 207.000 de euro de la Universitatea

Resitenii vor 207.000 de euro de la Universitatea

Telenovela cu euroii de la AS Roma ajunsi in România (la CSS Resita, CSM Resita si Universitatea Craiova) din vinzarea lui Cristian Chivu la AS Roma s-ar parea ca nu este incheiata, ultima „strigare“ fiind, dupa toate probabilitatile, astazi, la Federatia Româna de Fotbal. Reprezentantii resiteni pretind ca decizia definitiva si irevocabila a Comisiei de Recurs Federal ar fi incheiat cazul si doar Tribunalul International Sportiv de la Lausanne ar putea rejudeca litigiul. Reamintim, dupa aproape sapte ani, in primavara acestui an, italienii de la Roma au virat banii pentru Chivu celor trei cluburi la care internationalul român s-a format si a jucat: CSS Resita, CSM Resita si Universitatea Craiova. In contul Universitatii au ajuns insa cei mai multi bani, aproape 305.000 de euro, reprezentind cota clubului craiovean, plus cei ai gruparii CSM Resita. In prezent, CSM Resita nu mai exista, locul acestei echipe fiind luat de Universitatea II, eveniment petrecut atunci cind Dinel Staicu pastorea ambele cluburi. AS CSM Resita pretinde ca Universitatea a incasat in mod ilegal toata suma, iar Comisia pentru Statutul Jucatorului (CSJ) si Comisia pentru Recurs Federal au dat dreptate banatenilor. Universitatea a depus insa un nou act la FRF, iar astazi CSJ ar urma sa se pronunte tinind cont de noile documente, desi oficialii de la AS CSM Resita spun ca aceasta revizuire este ilegala.


Benczik: „Universitatea a incasat ilegal bani pentru Chivu“


Despre acest caz, am vorbit la Resita cu Robert Benczik, reprezentant al AS CSM Resita, care a tinut sa precizeze: „Reprezint adevaratul CSM Resita, adica echipa care a cistigat campionatul Vechiului Regat in 1931 (sub denumirea de UDR Resita – n.r.) si Cupa României in 1954 (sub denumirea de Metalul Resita – n.r.), invingind in finala cupei pe Dinamo, cu 2-0, iar intre 1992-1997 am activat in Divizia A. Eu reprezint aceasta echipa in calitate de secretar al clubului“.


Despre subiectul privind banii proveniti de la AS Roma pentru transferul lui Chivu, secretarul clubului din Resita a afirmat: „Banii au fost virati prin UEFA, iar adresa oficiala este clara ca lumina zilei: 208.560 euro pentru CSS Resita, 206.800 euro pentru CSM Resita, iar Universitatea – vreo 98.000 de euro. Banii au ajuns doar in conturile cluburilor CSS Resita, corect, si Universitatea, ilegal. Un fost oficial al clubului Universitatea, dl. Volintiru, a depus o adresa la FRF prin care pretindea ca CSM Resita nu mai exista, bla-bla… Cu alte cuvinte, numai prostii si inexactitati. Nu s-a verificat realitatea, iar banii pentru CSM Resita au ajuns in contul Universitatii, desi eu, ca secretar al clubului, am instiintat FRF despre situatia reala inca din februarie anul trecut! Am depus la FRF si corespondenta cu AS Roma pentru banii din transferul lui Chivu. Care-i situatia actuala? Noi, adevaratul CSM Resita, am sesizat CSJ de la FRF, iar aceasta comisie abilitata ne-a dat noua dreptate. Universitatea a contestat aceasta decizie, adresindu-se la Comisia pentru Recurs Federal a FRF, dar in iulie anul curent am cistigat si aici. Am sentinta definitiva si irevocabila! Oltenii ar putea sa se adreseze doar la Tribunalului International Sportiv de la Lausanne. Este adevarat, cei de la CSJ au decis sa faca o revizuire a cazului, la cererea Universitatii, dar este o chestiune ilogica si ilegala. De ce spun asta? Din moment ce Comisia de Recurs Federal, cel mai inalt for de la FRF, a dat dreptate Resitei, cum ar putea acum sa readuca cazul la o comisie inferioara, CSJ?! Volintiru a depus un act de cesiune a CSM Resita in favoarea Universitatii, dar ma abtin sa comentez acest act! Oricum, din moment ce nu l-a luat in seama nimeni, concluziile se pot subintelege. Sint mai multe chestiuni legate de acest act, dar nu pot eu sa le spun acum. Fac o precizare: litigiul acesta este intre cele doua cluburi, Universitatea si CSM Resita, n-avem treaba cu domnul Dinel Staicu. In curind, veti mai scrie probabil de inca un litigiu surpriza cu Universitatea. Putintica rabdare! Merg marti (astazi – n.r.) la FRF si sper ca onorabilii sa nu faca vreo greseala“.


Mititelu: „Banii ar trebui restituiti de dl. Staicu“


In situatia ipotetica in care FRF ar mentine decizia definitiva a Comisiei de Recurs Federal, aceea ca banii incasati de Universitatea in numele celor de la CSM Resita, aproape 207.000 de euro, sa fie returnati celor de la CSM Resita, atunci clubul Universitatea va fi obligat sa se conformeze. Actualul patron al Universitatii a afirmat: „M-am sfatuit cu juristii si acestia mi-au spus ca, totusi, dreptatea este de partea Universitatii. Nu a fost depus la timp un act important, dar acum acela este la dosarul respectiv, a fost depus de dl. Volintiru, si probabil ca la sedinta de la inceputul lunii septembrie (astazi – n.r.) se vor clarifica toate problemele. In cazul ipotetic in care se va hotari totusi ca Universitatea sa plateasca acea suma Resitei, banii vor fi achitati de dl. Dinel Staicu. Repet, cred ca nu se va ajunge la aceasta situatie…“


Volintiru: „CSM Resita a cesionat drepturile federative ale lui Chivu Universitatii“


Fostul secretar general al Universitatii, Cornel Volintiru, a declarat: „Cei de la Resita, cei care se pretind asa-zisii urmasi ai CSM, sint intr-o eroare. De fapt, ei cunosc situatia reala, dar incearca marea cu degetul, cum se spune. CSM Resita a cesionat toate drepturile federative pentru Chivu si alti jucatori catre Universitatea, patron fiind atunci Dinel Staicu. Asta pentru ca dl. Staicu a realizat unele investitii importante la stadionul din Resita, iar cei de la CSM nu au avut bani sa le plateasca, aceptind, repet, sa cesioneze drepturile federative pentru Chivu in favoarea Universitatii. Acest act l-am depus la FRF si cu asta ar trebui sa se incheie cazul, controversat doar in presa. Dupa ce CSM Resita a cesionat aceste drepturi, s-a produs si actul de absorbtie al clubului din Resita, locul echipei CSM fiind luat de Universitatea II, dar aceasta problema nu are legatura cu banii pentru Chivu. Actul de cesiune este clar, iar cei care pretind acum banii, o adunatura de oameni de prin Resita, n-au nici un fel de temei legal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS