9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta pregateste derbiul cu Astra

Stiinta pregateste derbiul cu Astra

La penultimul antrenament al Stiintei de dinaintea partidei cu Astra Ploiesti, sustinut ieri-dimineata pe stadionul „Tineretului“, Ovidiu Stinga a lasat deoparte pregatirea fizica, accentuind faza de finalizare. Antrenorul Universitatii a luat aceasta decizie dupa ce in meciul din Cupa României, de la Corabia, elevii sai s-au dovedit neeficienti in fata portii, putinele ocazii de gol fiind irosite din pricina impreciziei si a superficialitatii. Stinga a preferat mingea pentru a imbunatati relatiile de joc, certind alb-albastrii la fiecare eroare comisa, exigenta tehnicianului craiovean fiind suportata in dese rinduri de Andrei Ionescu, Robert Saceanu si Stelica Stemat. De altfel, toti cei 28 de jucatori care au participat la singura sedinta de pregatire a zilei au primit cel putin un repros, pentru ca „olandezul“ este constient de faptul ca intilnirea de miine de la Ploiesti va fi foarte dificila.


Stinga a beneficiat si de serviciile jucatorilor de la „satelit“, urmarind in acest fel evolutia fiecarui component cedat Universitatii II, insa a constatat ca acestia nu au progresat, drept care i-a lasat in continuare sub supravegherea lui George Bita. Ultima achizitie a Universitatii, Ionut Mindra, nu s-a alaturat lotului alb-albastru la sedinta de pregatire, el urmind sa evolueze astazi pentru echipa a doua in deplasarea de la Minerul Mehedinti, din prima etapa a Diviziei C.


Singurul fotbalist cu probleme medicale din lotul Stiintei este Laurentiu Preda, dubla fractura de tibie si peroneu, suferita in sezonul trecut in partida cu Rapid, impiedicindu-l sa revina pe gazon. Refacerea fundasului stinga este in progres, lucru consemnat la fiecare sedinta de pregatire, insa medicii gruparii alb-albastre preconizeaza revenirea acestuia abia in returul acestei editii de campionat.


Oficialii craioveni vor sa evite oboseala


Derbiul de miine, cu Astra, este tratat cu maxima seriozitate de intreg staff-ul alb-albastru, care a considerat ca este foarte important ca elevii lui Ovidiu Stinga sa fie odihniti la ora partidei. „Juvetii“ vor efectua astazi un singur antrenament, de la ora 10.00, pe stadionul „Tineretului“, dupa care se vor intoarce la cantonamentul din Lunca Jiului. Imediat dupa masa de prinz si conferinta de presa, alb-albastrii vor urca in autocar si vor porni spre Ploiesti. Delegatia Universittii va innopta la hotelul „Parc“ din Ploiesti.


Pentru confruntarea cu Astra, antrenorul Universitatii se va baza pe serviciile urmatorilor fotbalisti: Bornescu, Vulpescu, Ciuca, Craciunescu, Stoica, Mitchell, Dananae, Curteanu, Velcovici, Saceanu, D. Mihai, Fritea, Dina, Ionescu, Argintaru, Piturca, Orac, Stemat si Jaber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS