11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn milion de dolari pentru Hanescu

Un milion de dolari pentru Hanescu

Victor Hanescu a avut in acest an un parcurs de exceptie, ajungind in tururile superioare ale mai multor turnee. Gratie acestor succese, Hanescu, care are 24 de ani, este aproape de a atinge suma de un milion de dolari cistigata din tenis, situindu-se astfel pe locul patru in clasamentul premiilor obtinute de jucatorii români, dupa Andrei Pavel, Ilie Nastase si Adrian Voinea.


Jucatorul român care a obtinut cei mai multi bani din tenis este Andrei Pavel, cu 4,3 milioane de dolari, fiind urmat de Ilie Nastase, cu doua milioane de dolari, si de Adrian Voinea, cu 1,8 milioane de dolari. In ierarhia similara feminina, primul loc il ocupa Irina Spirlea, care a cistigat 2,6 milioane de dolari in cariera, in timp ce Ruxandra Dragomir este a doua, cu 1,8 milioane de dolari, iar Virginia Ruzici a treia, cu 1,2 milioane de dolari.


Prestatii bune, recompense pe masura


In urma calificarii in semifinalele turneului de la New Haven, Victor Hanescu a primit 29.000 de dolari, ajungind la 889.540 de dolari cistigati in cariera. La aceasta suma se mai adauga cel putin cei 15.000 de dolari pentru prezenta in primul tur la US Open, astfel ca românul are in prezent cistiguri de 904.540 de dolari, din care aproape jumatate le-a realizat in acest an (aproximativ 400.000 de dolari).


Victor Hanescu a obtinut cel mai mare premiu din cariera in acest an, la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, unde a primit 140.000 de dolari pentru calificarea in sferturile de finala, faza a competitiei in care a fost eliminat de liderul clasamentului ATP, elvetianul Roger Federer.


Salt important in clasamentele ATP


Ajungind in semifinalele turneului de la New Haven si in sferturile de finala ale turneelor de la Kitzbuhel, Sopot si de la Roland Garros, disputate in acest an, Hanescu a reusit un salt important in clasamentele ATP. El a incheiat anul 2004 pe pozitia a 84-a in clasamentul ATP Race, cu 79 de puncte, in timp ce in clasamentul ATP Entry Ranking s-a clasat pe locul 88, cu 451 de puncte. In prezent, românul ocupa locul 31, cu 146 de puncte, in clasamentul ATP 2005 Race, si locul 40, cu 833 de puncte, in clasamentul ATP Entry Ranking.


Hanescu este cel mai bine clasat tenisman român in ierarhia ATP Race si este foarte aproape de a deveni si cel mai bine situat jucator român in ATP Entry System. Andrei Pavel, coechipierul lui Hanescu in echipa de Cupa Davis a României, se situeaza pe locul 71, cu 74 de puncte, in ierarhia ATP din acest an, si pe pozitia 39, cu 855 de puncte, in clasamentul care conteaza pentru accederea pe tabloul principal al turneelor.


Hanescu joaca in circuitul profesionist din anul 2000, cele mai bune performante ale sale fiind calificarea in semifinalele turneelor de la Scottsdale, din 2004, si New Haven, de anul acesta, precum si atingerea sferturilor de finala al Roland Garros, tot in acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS