11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportI-am batut si la fotbal, si la pumni

I-am batut si la fotbal, si la pumni

Cupa României, faza a V-a


Progresul Corabia – „U“ Craiova  0-2


• Stadion „Ion Oblemenco“ – Corabia, spectatori: 1.000


• Au marcat: Al. Piturca ’54, Bornescu ’77 (pen.)


Progresul: A. Vintila – C. Frunza, Savulescu, M. Oprea, Biolan – Robu, St. Andrei (’73 Steolea), Neagu, G. Neacsu (’82 Braniste) – Tache, M. Muntean. Antrenor: Laurentiu Uritu.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Craciunescu, Stoica – Barboianu (’57 Dina), Argintaru, Saceanu (’68 G. Ciobanu), D. Mihai, Velcovici (’78 Curteanu) – Fritea, Piturca. Antrenor: Ovidiu Stinga


• Cartonase galbene: – / Stoica, Craciunescu


• Au arbitrat: C. Miruta – D. Nitu, A. Lungu


Jumatate dintre titularii echipei care vinerea trecuta a cistigat meciul cu FC Caracal au fost „uitati“ pe tusa de antrenorul Ovidiu Stinga, tehnicianul oltean alegind sa se menajeze atit pe el, cit si alti patru jucatori de baza: Dananae, A. Ionescu, Orac si Dina.


Schimbarile efectuate de Stinga in primul unsprezece au dat insa peste cap mecanismul echipei, Universitatea avind in prima repriza reale probleme la constructie, dar si la finalizare. Asa se face ca pe parcursul primelor 45 de minute am consemnat in dreptul alb-albastrilor doar doua suturi anemice care i-au avut ca autori pe Piturca (’16) si Arginatru (’23) si doar o singura ocazie mai clara, cind Saceanu a sutat puternic de la 20 de metri, Vintila a respins gresit in fata, iar Piturca nu a reusit sa ajunga la minge, ratind sansa deschiderii scorului.


Incidente in tribune


De altfel, in prima parte a jocului cel mai interesant a fost meciul tribunelor. In minutul 26, arbitrul a oprit partida dupa ce micuta galeria olteana a rupt gardul de protectie si a patruns in spatiul de risc.


Fortele de ordine au reusit sa-i readuca in tribune, dar fanii alb-albastrilor si-au atras antipatia gazdelor, care au prins a-i injura pe craioveni.


Pentru a-si face dreptate, ultrasii Stiintei au sarit sa se bata cu suporterii locali, fiind cu greu potoliti de politisti. Trebuie spus ca incidentele de pe stadion nu au fost singulare, prima repriza de „box“ dintre suporterii celor doua echipe consumindu-se in apropiere de gara Corabia, cu o ora inainte de meci.


Bornescu si Piturca jr. au marcat la zi onomastica


Prestatia din prima repriza nu a ramas fara urmari, antrenorul Ovidiu Stinga mustruluindu-si serios elevii la cabine. Rezultatul: alb-albastrii s-au trezit din amorteala si au pus presiune pe poarta lui Vintila, reusind sa deschida scorul.


In minutul 54, Fritea a centrat de pe partea stinga si Alexandru Piturca a marcat din 6 metri. Gazdele nu s-au lasat intimidate si in minutul 64 au trecut pe linga egalare. Muntean a centrat perfect, Bornescu a ratat interventia si Tache, singur de la opt metri, nu a reusit sa nimereasca poarta.


Jocul „s-a terminat“ in minutul 76, cind Piturca a cazut in careu agatat de Robu. Bornescu a executat perfect penaltiul acordat si a taiat aripile Progresului, grupare ce a „murit“ frumos in fata unei echipe care traieste inca din nostalgia vechilor performante.


La meciul de ieri, zi in care calendarul crestin-ortodox ii praznuieste pe Sfintii Ierarhi: Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou, s-a consemnat si o situatie inedita, Piturca si Bornescu marcind la zi onomastica, ambii purtind prenumele de Alexandru. „Ne-am facut singuri cite un cadou, iar victoria i-am dedicat-o antrenorului Stinga“, a spus dupa meci Mircea Alexandru Bornescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII