14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport11 stele norocoase

11 stele norocoase

Scoala de fotbal „Gica Popescu“ a gazduit ieri finalul celei de-a doua editii a campaniei „Si mai… suporter in fiecare dimineata“, sponsorizata de Gillette România, care s-a ocupat, in perioada 1 iunie-21 august, cu selectionarea tinerelor talente din sapte orase ale tarii: Timisoara, Cluj, Sibiu, Oradea, Iasi, Brasov si Ploiesti. Fiecare oras a avut reprezentanti in lotul de 33 de jucatori, care au urmat un cantonament la baza sportiva de la Hanul Doctorului, insa dintre acestia au fost opriti doar 11 fotbalisti, in timp ce „capitanul“ acestei echipe va pleca anul viitor, timp de o luna, pentru o sesiune intensiva la PSV Eindhoven. De selectia micilor talente s-a ocupat Emeric Ienei, Cornel Dragusin si Cornel Jurca, care au decis sa-i opreasca in lot pe urmatorii: Romario Benzar, Bogdan Andronic, Razvan Dobricean, Ionut Muresan, Catalin Nagi, Catalin Vancia, Florin Pop, Alin Ionita, Alexandru Andrei, Victor Pistol si Alexandru Lungu. Organizatorii acestui turneu au fost precauti si au mai oprit patru rezerve (Raul Gaspar, Sergiu Doaga, George Livadariu si Ionut Neacsu), care ii vor inlocui pe cei care nu pot face fata cerintelor.


Ciprian Pricop, capitanul primei editii, asteapta raspunsul celor de la Internazionale Milano, mai bine spus perioada in care va fi in probe, avind sanse mari sa ramina in cadrul gruparii italiene.


„Un succes pentru fotbalul românesc“, a fost parerea lui Gica Popescu, Emeric Ienei, Cornel Dragusin si Cornel Jurca, carora le-a fost foarte greu sa aleaga „sperantele“, in opinia acestora, toti cei 33 de finalisti fiind campioni in devenire.


Gica Popescu a fost numit ambasador FIFA


Fostul jucator al Universitatii Craiova, Gica Popescu, a intrat de ieri in clubul celor 66 de fotbalisti din lume care se implica activ in proiectul FIFA „SOS – Satele Copiilor“.


Din acest club mai fac parte vedete internatioanle precum Ruud Van Nistelroy, „Bobo“ Vieri, Andrei Sevcenko, Franz Bekenbauer sau Pele. „Baciul“ a fost numit ambasador FIFA din partea organizatiei mai sus amintite cu ocazia deschiderii Jocurilor Sportive Campimeciada, care au inceput ieri si la care participa sportivi din România si Bulgaria.


Gica Popescu, fotbalist cu un palmares deosebit pe plan international, a imbratisat cariera de impresar si a fost propus ca ambasador la FIFA de cei care coordoneaza proiectul „SOS – Satele Copiilor“ in România.


Trebuie amintit ca in urma cu trei saptamini unul dintre copiii din satul „SOS“ din Bucuresti s-a aflat la Craiova, la Scoala de Fotbal a „Baciului“, unde a fost testat pentru aproape o saptamina de antrenorii olteni. Alex Razvan Dumitrascel (12 ani) a ramas in atentia clubului patronat de Gica Popescu, urmind ca vara viitoare sa se intoarca la Craiova pentru a fi testat din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS