11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Au sosit carnetele de alocatii pentru elevi


Ministerul Educatiei si Cercetarii a trimis carnetele de alocatii pentru elevii doljeni la Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Inspectorul scolar general Diana Busoi a spus ca acestea vor fi distribuite unitatilor scolare din invatamintul preuniversitar doljean, pe 30 august, astfel incit elevii sa intre in posesia acestora o data cu inceperea noului an scolar. Anul trecut, carnetele de alocatii au sosit la sediul ISJ Dolj pe 16 iulie, insa au fost distribuite unitatilor de invatamint incepind cu 1 septembrie. De asemenea, in depozitul inspectoratului exista toate manualele pe care le-au solicitat directorii, conform comenzilor facute de acestia. (C.I.)


Presedintele CJ Hunedoara isi asuma declaratia de la Mamaia


Presedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot, membru PNL, este unul dintre semnatarii declaratiei de la Mamaia, referitoare la modificarea Legii 215 privind administratia locala. „Nu a spus nimeni ca se opune ca alegerea si revocarea presedintilor de consilii judetene sa ramina la doua treimi, ci, asa cum s-a propus in parlament spre aprobare, la jumatate plus unu. In plus, am spus ca presedintii de consilii sa fie alesi prin vot direct ca si primarii. Au fost 37 din 40 de presedinti de consilii judetene si toti au semnat“, afirma Molot. (D.M.)


Ajutoare pentru sinistrati


Satenii afectati de inundatii din Cleanov, comuna Carpen, judetul Dolj, au primit joi, din partea Depoului CFR Sibiu si cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ lucruri care ii fac sa uite, pentru putin timp, de nenorocirea abatuta asupra lor. Ei au primit produse alimentare de stricta necesitate, ulei, zahar, faina, orez si apa, dar si paturi in valoare de aproximativ 40 de milioane de lei. (A.M.)


A aparut revista EURODIDACTICA XXI


Ultimul numar al revistei EURODIDACTICA XXI, editata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Casa Corpului Didactic Dolj se adreseaza cadrelor didactice, directorilor si altor categorii care fac parte din sistemul de invatamint. Continutul este bogat, diversificat, iar autorii se straduiesc sa acopere in intregime plaja didactica, pedagogica etc. Conducerile celor doua institutii spun ca si-au propus sa realizeze o revista de promovare a inovatiei si a miscarii pentru reforma. Semnatara materialului „Este necesara formarea manageriala?“, Diana Busoi, pune degetul pe rana, in pofida faptului ca titlul este retoric. Motoul selectat de aceasta nu este bombastic. Dimpotriva. Obliga la lecturare. „Nu merge in spatele meu: s-ar putea sa nu te conduc. Nu merge in fata mea: s-ar putea sa nu te urmez. Mergi alaturi de mine si vom fi ca unul“, este un moto suficient de persuasiv. EURODIDACTICA XXI are 64 de pagini si nu este o revista festivista, plicticoasa, ci necesara pentru toata suflarea din invatamint. (C.I.)


86 de scoli din Dolj vor fi dotate cu retele de calculatoare


86 de scoli generale din judetul Dolj vor fi dotate, in perioada urmatoare, cu retele de calculatoare. Noile dotari fac parte dintr-un program guvernamental care urmareste informatizarea scolilor gimnaziale din centrele comunale si a tuturor scolilor din orase. „In prima etapa au primit aceste retele performante Colegiile «Fratii Buzesti», «Carol I» si «Stefan Odobleja». In etapa a doua au fost dotate toate liceele, fara cele vocationale si cele care au primit aceste retele prin programul PHARE. Acum asteptam 86 de retele pentru scolile propuse de inspectorat. Zilele acestea ni s-a comunicat ca putem suplimenta dotarile cu alte zece retele de calculatoare, pentru alte scoli generale, palate si cluburi ale copiilor“, a declarat Diana Busoi, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj. In noile laboratoare de informatica vor fi instalate calculatoare si sisteme de calcul performante. (F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS