9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSahtior nu s-a facut de ris, dar a fost eliminata

Sahtior nu s-a facut de ris, dar a fost eliminata

Liga Campionilor, turul al 3-lea preliminar


Inter Milano – Sahtior 1-1 (in tur: 2-0)


• Stadion „Giuseppe Meazza“.


• Au marcat: Recoba ’13 / Elano ’25.


Inter: Julio Cesar – J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Wome – Stankovic (’46, Pizarro), Veron (’73, Ze Maria), Cambiasso, Solari – Adriano (’83, Cruz), Recoba. Antrenor: Roberto Mancini.


Sahtior: Lastuvka – Srna, Ubschman, Lewandowski, Rat – Duljaj (’89, Fernandinho), Tymoshchuk, Elano (’65, Jadson), Matuzalem – Marica (’71, Byelik), Brandao. Antrenor: Mircea Lucescu.


• Au arbitrat: H. Fandel – H. Sather, C. Kadach (toti din Germania).


Formatia antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a fost eliminata din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a incheiat la egalitate, 1-1, meciul cu Inter Milano, sustinut miercuri seara pe „Giuseppe Meazza“ in mansa secunda. In tur, echipa italiana s-a impus la Donetk cu 2-0.


Partida de la Milano s-a jucat cu portile inchise, deoarece stadionul lui Inter a fost suspendat pentru patru meciuri in urma partidei cu AC Milan, din sferturile de finala ale editiei trecute a competitiei. Fortati de imprejurari, 2.000 de suporteri nerazzurri au tinut sa-si incurajeze echipa din afara stadionului, unde au urmarit meciul pe un ecran gigant. Mircea Lucescu a spus ca a fost injust ca meciul sa se dispute cu portile inchise, aceasta fiind prima sa experienta de acest gen: „Cred ca ar fi trebuit sa se joace in alta parte, dar cu spectatori. Meciurile fara spectatori sint groaznice“.


In meciul de miercuri seara, prima sansa de gol au avut-o oaspetii, fundasul român Razvan Rat servindu-l excelent pe brazilianul Elano, nemarcat in careu, dar sutul acestuia a trecut peste poarta compatriotului sau Julio Cesar. Inter a deschis scorul in minutul 13, prin uruguayanul Alvaro Recoba, care a sutat imparabil la coltul portii lui Lastuvka. Sahtior a reusit sa egaleze in minutul 25, Ciprian Marica pasindu-i excelent lui Elano, dupa ce il depasise pe adversarul sau direct, Marco Materazzi, mijlocasul brazilian invingindu-l pe Julio Cesar. Inter putea intra in avantaj la cabine, insa Recoba a irosit doua bune situatii de gol.


Sahtior a inceput in forta repriza secunda, sutul lui Rat fiind respins in extremis de portarul brazilian Julio Cesar, in timp ce lobul lui Elano a trecut milimetric pe linga buturile echipei gazda. Finalul a apartinut insa italienilor, Lastuvka intervenind salvator in fata lui Santiago Solari (de doua ori) si a lui Adriano, mentinind astfel rezultatul inregistrat la pauza, un scor onorabil pentru Sahtior.


Echipa lui Mircea Lucescu isi va continua astfel cursa europeana in Cupa UEFA, alaturi de alte formatii puternice eliminate in preliminariile Ligii Campionilor, cum sint AS Monaco, Steaua Bucuresti, Lokomotiv Moscova, Partizan Belgrad sau Sporting Lisabona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS