11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR Cluj a ajuns la capatul liniei

CFR Cluj a ajuns la capatul liniei

Cupa UEFA Intertoto, finala


RC Lens – CFR Cluj 3-1 (in tur: 1-1)


• Stadion „Felix Bollaert“, spectatori: 40.000.


• Au marcat: Hilton ’38, Coulibaly ’76, Cousin ’79-penalti / D. Munteanu ’89.


Lens: Itandje – Demont, Coulibaly, Hilton (’81, Gillet), Lachor – Jussie (’79, Thomert), Diarra, Keita, Assou-Ekotto (’81, Carriere) – Cousin, Dindane. Antrenor: Francis Gillot.


CFR Cluj: M. Tudor – Panin, Jula, Milosevic, Vasiie – Coroian (’53, Fl. Dan), Minteuan, D. Munteanu, Turcu (’71, Oncica) – Tilinca (’84, Bruncevic), Anca. Antrenor: Dorinel Munteanu.


• Au arbitrat: A. Yefet – Y. Benisty, S. Shteif (toti din Israel).


• Cartonase galbene: Keita / Turcu, Minteuan, Panin, D. Munteanu.


Dupa un parcurs onorabil, in care a eliminat, pe rind, echipele Vetra (3-2, pe teren propriu, si 4-1, in deplasare), Athletic Bilbao (1-0, pe teren propriu, si 0-1, in deplasare, 5-3 la penaltiuri), St. Etienne (1-1, pe teren propriu, si 2-2, in deplasare) si Zalgiris Vilnius (2-1, in deplasare, si 5-1, pe teren propriu), CFR Cluj a pierdut finala Cupei UEFA Intertoto pe care a disputat-o in compania formatiei franceze RC Lens.


In mansa a doua a finalei acestei competitii, RC Lens a invins marti seara, cu 3-1, pe CFR Cluj, dupa ce in tur scorul fusese egal, 1-1, obtinind astfel calificarea in primul tur al Cupei UEFA. Daca in partida de la Cluj echipa lui Dorinel Munteanu ar fi meritat chiar victoria, la Lens, pe stadionul „Felix Bollaert“, ardelenii au fost depasiti la toate capitolele de mult mai valorosii lor adversari.


Lens a dominat meciul de la un capat la altul si dupa ratarile lui Dindane (‘5, ’36) si Jussie (’28), brazilianul Hilton a reusit sa deschida scorul, reluind cu capul, de la sase metri, centrarea lui Jussie (’38). Dupa pauza, francezii si-au continuat asaltul asupra portii lui Martin Tudor, iar Aruna Dindane (’49 – bara, ’64) si Hilton (’72) au trecut pe linga majorarea scorului. Indraznind mai mult in atac, CFR a fost surprinsa descoperita in defensiva, iar Lens a mai inscris de doua ori prin Coulibaly (’76 – a profitat de o bilbiiala a apararii noastre) si prin Cousin (’78 – a transformat un penalti acordat in urma unui fault al lui Dorinel Munteanu asupra lui Dindane). Golul de onoare al clujenilor a fost marcat in minutul 89 de antrenorul-jucator Dorinel Munteanu (foto), care a transformat impecabil o lovitura libera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS