22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Sandoi se ghideaza dupa modelul francez

Emil Sandoi se ghideaza dupa modelul francez

Desi nu a acumulat nici un punct dupa trei etape si exista sanse ca nici in urmatoarele trei echipa Pandurii sa nu inaugureze rubrica puncte din clasamentul primei divizii, antrenorul Emil Sandoi spune ca situatia nu este disperata. „Nu consider ca sintem intr-o situatie de criza, atita timp cit sintem in etapa a treia“, a afirmat ieri tehnicianul. Concluziile trebuie sa le tragem la finalul turului sau campionatului este rugamintea antrenorului.


Exemplul francezilor antrenati de românul Bölöni este suficient de motivant pentru parcursul viitor al echipei Pandurii. „Dupa etapa a treia, e prea devreme sa tragem concluzii. Stau bine si ma gindesc la echipa pe care o antreneaza Loti Bölöni, participanta in cupele europene. Rennes a inceput dezastruos campionatul in Franta, a pierdut trei etape, dupa care a venit un balon de oxigen, o victorie acasa cu Olimpique Marseille“, a afirmat Sandoi.


Fara nici un punct, „pandurii“ asteapta inca un balon de oxigen care ar putea fi materializat prin macar un punct pe stadionul lui Sechelariu. „Eu sper ca fiecare etapa sa fie un balon de oxigen pentru noi. Am sperat asta si la inceputul campionatului. Cum ma nemultumeste si pe mine, asa ii nemultumeste si pe jucatori prestatia pe care am avut-o in special in a doua repriza a jocului cu Poli Iasi“, a spus Sandoi.


Sapte jucatori nu au apucat sa debuteze la Pandurii


In cele trei etape scurse din Divizia A, antrenorul Emil Sandoi a folosit acelasi nucleu de jucatori, cu toate ca rezultatele au fost sub asteptari. Sint fotbalisti care nu au apucat inca sa debuteze in culorile alb-albastre ale gorjenilor, desi au fost adusi in acest sezon. Sami Isam, C. Lazar, C. Popescu, Patrascu, Bulica si Pindaru au fost apti de joc, fac parte din lotul „pandurilor“, dar nu si din vederile antrenorului Emil Sandoi. Arcanu, Popete si Balaet au scuza ca au fost accidentati, iar Marius Iordache si Danilo sint proaspat transferati, primul nefiind la punct cu pregatirea. Buca si Verdes au evoluat citeva minute, ca boxerii, fara sa aduca nici un plus in jocul echipei. Bobi Verdes a sosit la echipa Pandurii la insistentele lui Sandoi, clubul platind, neoficial, 60.000 de euro. Conform campaniei de transferari a tirgujienilor, Sandoi incearca reabilitarea unor fotbalisti care nu au jucat de ani buni, iar acum tehnicianul cere rabdare pentru a fi integrati in echipa. Din pacate, rezultatele nu asteapta revenirea fostilor jucatori, iar echipa se afla in cartile retrogradarii.


„Nu stiu exact daca Verdes a fost cel mai scump transfer,
n-am de unde sa stiu. Da, l-am dorit in lot pe Bobi Verdes, iar acesta vine dupa doi ani in care a jucat foarte putin. Fiecare jucator are nevoie de o perioada de acomodare la echipa la care ajunge. Toata lumea are sanse sa joace in aceasta echipa. In fiecare echipa din Divizia A cred ca sint sase, sapte jucatori, poate chiar mai multi, care n-au bifat nici o prezenta in primele trei etape. Asta nu inseamna ca ei nu pot fi utili pe parcurs“, a motivat Sandoi tranferul lui Verdes si refuzul de a folosi toti jucatorii apti.


Pandurii a transferat jucatorii doriti de tehnician si care au acceptat sa vina la Tirgu Jiu. Exemplul de anul trecut al Universitatii Craiova a scazut credibilitatea oltenilor in fotbalul românesc. „Nu a fost nici un jucator impus, dar asta nu inseamna ca noi nu ne-am dorit si alti jucatori, dar n-am putut sa-i transferam. Unii dintre jucatori nici n-au vrut sa vina la echipa noastra. In ultima perioada multi jucatori incep sa ocoleasca Oltenia. Si eu ma intreb de ce“, a afirmat Sandoi.


O explicatie mai pertinenta la intrebarea retorica a lui Sandoi a oferit-o in continuare directorul de marketing, Bogdan Tudor: „Unul dintre motive este faptul ca sintem o echipa nou-promovata si exista sansa ca o astfel de formatie sa retrogradeze sezonul urmator. Mai exista o alta problema, cea financiara, cind jucatorii cer foarte mult fata de valoarea lor, iar cea de-a treia problema tine de departarea de casa a fotbalistilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS