5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea este gata de lupta

Universitatea este gata de lupta

Divizia B, seria a II-a, etapa 1


Rapid II – Universitatea


• Stadion „Electromagnetica“, astazi, ora 11.00 (TV Sport)


• Formatii probabile:


Rapid II: Curca – Calin, I. Dumitru, D. Dumitrescu, Panait – Pandele, S. Mototolea, M. Dumitru, I. Biro – D. Marin, G. Pena. Antrenor: Marius Sumudica.


Universitatea: Bornescu – Saceanu, Ciuca, D. Stoica, Stavaru – Velcovici, D. Mihai, Stinga, A. Ionescu – Piturca Orac. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Vor arbitra: A. Constantin – E. Cringasu, L. Sirbu.


• Observatori: M. Dridea, P. Abrudan.


• Celelalte partide: CSM Vilcea – Astra Ploiesti, FC Sibiu – Inter Gaz, Unirea Urziceni – Petrolul Ploiesti, Dunarea Giurgiu – CS Otopeni, Juventus – Dacia Mioveni.


Campania de pregatire a luat sfirsit, de acum inainte fiecare partida avind o miza speciala pentru Universitatea, care trebuie sa faca tot posibilul sa revina in primul esalon fotbalistic al tarii. Daca aceasta confruntare era considerata altadata un derbi, in ciuda faptului ca in ultimii ani destule puncte desparteau Rapidul de gruparea alb-albastra, acum, cind intilnim echipa a doua a giulestenilor, o putem cataloga doar un meci tare. Astazi, Universitatea se lupta, in primul rind, cu propria persoana si apoi cu „satelitul“ Rapidului, un adversar care intentioneaza sa umileasca gruparea din Banie si sa-i strice planurile.


Universitatea porneste la drum cu alta fata, o noua echipa, formata din jucatori tineri, de perspectiva, si cu un staff tehnic cu intentii mari, iar primul hop important pentru elevii lui Ovidiu Stinga are loc astazi, chiar in prima etapa a Diviziei B. Optimismul din tabara alb-albastra este la o cota foarte ridicata, antrenorul Universitatii spunind ieri, inainte de plecarea spre Bucuresti, ca elevii sai vor obtine, cu siguranta, un rezultat pozitiv pe terenul Electromagneticii, care sa stearga handicapul mostenit dupa retrogradare. „Am vizionat citeva casete si pot spune ca Electromagnetica practica un joc bun. Are citiva jucatori foarte tehnici care pot decide soarta unei partide si pe care trebuie sa-i anihilam. Sper sa facem un joc bun si sa obtinem cele trei puncte puse in joc. Este foarte important sa pornim cu o victorie, ar insemna foarte mult pentru moralul baietilor“, a spus Stinga.


„Se spune ca seria a doua este una in care rezultatele se fac prin telefon si cu bani. Pe mine nu ma intereseaza aceste lucruri. Universitatea va juca doar pe teren si numai la victorie. Daca vom practica un fotbal de calitate nu cred ca ne pot impiedica jocurile lor de culise, arbitraje ostile sau mai stiu eu ce fel de practici“ a completat Stinga, care a afirmat ca nu se teme de faptul ca adversara s-ar putea intari cu jucatori de la prima echipa.


Stinga conteaza pe 18 jucatori


Pentru confruntarea cu Electromagnetica, antrenorul Universitatii a „inrolat“ 18 fotbalisti, printre care si George Ciobanu. Stinga a precizat ca mijlocasul de banda nu a facut parte din grupul petrecaretilor, iar retrogradarea sa la echipa a doua s-a datorat evolutiilor sterse si nu incidentului nefericit de saptamina trecuta. „Este adevarat ca Ciobanu a fost cu ei, dar el a servit masa, a baut o bere si s-a intors la cantonament. Nu a gresit cu nimic, spre deosebire de Apetrei si Girla, care nu s-au limitat la o singura sticla“.


Universitatea a deplasat la Bucuresti urmatorii jucatori: Bornescu, Lung jr., Ciuca, Craciunescu, Stoica, Saceanu, D. Mihai, Dina, Ionescu, Argintaru, Stavaru, Piturca, Fritea, Dananae, Orac, G. Ciobanu, Curteanu si Velcovici. De altfel, Ovidiu Stinga nu exclude posibilitatea sa se numere si el printre titulari, insa este conditionat de starea de sanatate.


„Mi-as dori sa intru in teren, sa pot sa-i ajut pe baieti, dar, de citeva zile, ma confrunt cu o durere de spate care nu-mi da pace nici acum“, a spus tehnicianul Universitatii. Josh Mitchell si Daniel Clitnovici nu fac parte din lotul alb-albastru, deoarece nu au sosit actele necesare legitimarii, in locul fundasului australian fiind cooptat Stavaru. Un absent de marca este Lucian Pirvu, care nu a sosit din Grecia pentru ca nu a reusit sa convinga conducerea elena sa-i semneze actele de transfer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS