14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au chinuit cu ospatarii, dar vor sa bata Cehia

S-au chinuit cu ospatarii, dar vor sa bata Cehia

Preliminariile CM 2006, grupa 1


România – Andorra 2-0


• Stadion: „Gheorghe Hagi“, Constanta, spectatori: 12.000.


• A marcat: Mutu ’29, ’41.


România: Lobont – Contra, Tamas, Chivu, Rat (’80, Pascovici) – Fl. Petre (’76, T. Balan), Cocis, D. Munteanu (’46, Tararache), Dica – Mutu, Cl. Niculescu. Antrenor: Victor Piturca.


Andorra: Alvarez – Ayala, Silva, Lima, Sonejee, Escura (’46, Martin) – Rodriguez (’90, Garcia), M. Pujol, Sivera, Bernau – Riera (’81, Moreno). Antrenor: David Rodrigo.


• Cartonase galbene: Niculescu / Ayala, Lima, Pujol.


• Au arbitrat: H. Jakov – S. Shteif, E. Zatelman (toti din Israel).


Nationala României a vazut meciul de miercuri seara cu Andorra, din preliminariile CM de anul viitor, ca pe un antrenament inaintea marii confruntari de pe 3 septembrie cu Cehia, despre care tricolorii au afirmat ca este capitala in privinta sanselor de a merge in Germania. „Daca ii batem cu 2-0 pe cehi mai putem spera la calificare, daca nu ne putem gindi deja la Europenele din 2008“, spuneau elevii lui Piturca. „Antrenamentul“ cu postasii, bucatarii, functionarii si ospatarii din Andorra s-a dovedit insa a fi mult mai dificil decit au crezut jucatorii români, oaspetii lasindu-se invinsi mult mai greu decit o facusera pe teren propriu, cind au pierdut cu 5-1. Asezati pe doua linii in fata portii, vizitatorii nu au facut decit sa respinga orice atac al tricolorilor, care s-au cam chinuit sa nimereasca buturile aparate de Alvarez. Acesta a scos doar de doua ori mingea din plasa, de fiecare data „nasul“ sau fiind Mutu, care l-a invins cu o lovitura de cap si cu un sut senzational din marginea careului.


In partea secunda, jucatorilor nostri nu le-a mai iesit nimic din cauza antijocului facut de oaspeti, care si-au injurat, scuipat si lovit in permanenta adversarii enervindu-i la culme, iar acestia cu greu s-au abtinut sa nu riposteze. Razvan Rat chiar i-a caracterizat pe jucatorii din reprezentativa Andorrei drept „tiganii fotbalului“, acuzind jocul dur si nesportiv practicat de acestia. „Andorra este o echipa care nu ar merita sa fie inscrisa nici macar in preliminarii. E pur si simplu o echipa de bucatari. A doua repriza o sa fie declarata cea mai urita din istoria fotbalului. Lumea ne numeste pe noi tigani, dar s-a dovedit a fi cu totul altceva. Ei sint tiganii fotbalului, desi ar fi trebuit sa fie o echipa cit de cit civilizata. Dar, pur si simplu, nu stiu sa joace fotbal“, a concluzionat fundasul de la Sahtior Donetk, care s-ar putea alege cu o amenda din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru aceasta declaratie.


In final a fost doar o victorie cu 2-0, cam cu cit afirma tricolorii ca trebuie sa bata Cehia pentru a mai spera la Mondiale. Meciul cu Andorra a consemnat insa si doua evenimente deosebite in istoria nationalei, golul cu numarul 1.000 reusit de Mutu, cu o executie spectaculoasa, si performanta lui Dorinel Munteanu, care l-a egalat ca numar de selectii pe Gica Hagi (125).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS