22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRepetitie nereusita

Repetitie nereusita

Meci amical „Under 21“


România – Israel 1-1


• Stadion „Mogosoaia“, spectatori 300.


• Au marcat: Marica ’60 / Abutbul ‘4-p.


România: Hutan (’87, Minca) – S. Radoi (’45, Herea), M. Constantin (’46, L. Goian), Moti, Nesu (’46, I. Stancu) – Nicolita (’57, Curelea), Prepelita, Florescu (’46, Vasilache), Zicu (’79, Izvoreanu) – Marica, Keseru (’46, Burdujan). Antrenor: Florin Marin.


Israel: Almadou – Danin, Illouzev, Haimovic, Keinan – Abutbul, Mishaelof (’46, T. Cohen), Ohayon, L. Cohen (’68, Sarsour) – Ben Shushan (’46, Vermouth), Arbitman. Antrenor: Levi Guy.


• Au arbitrat: S. Coltescu – N. Marodin, Ad. Vidan.


Dupa sapte ani de la ultima participare la un Campionat European de tineret (in 1998, cind România a fost gazda competitiei), tricolorii mici pregatiti in prezent de Florin Marin au sansa sa se califice din nou la un turneu final „Under 21“. Nationala de tineret este lidera in grupa 1 preliminara, cu un punct mai mult, dar si cu un joc, respectiv doua peste Olanda si Cehia, cu ultima echipa urmind sa dea piept pe 3 septembrie, la Navodari, intr-un joc decisiv privind soarta calificarii.


Ultimul antrenament al tricolorilor inainte de acest meci a avut loc marti seara, la Mogosoaia, unde elevii lui „Flocea“ au intilnit reprezentativa similara a Israelului, si nu a fost unul prea reusit.


Oaspetii s-au dovedit extrem de motivati, asa ca meciul nu a parut nici pe departe unul amical, centralul craiovean Sebastian Coltescu fiind nevoit sa apeleze in citeva rinduri la cartonase pentru a potoli spiritele.


Israelienii au inceput in forta si au trecut in avantaj in minutul 4, cind Abutbul a transformat un penalti obtinut dupa un fault in careu facut de portarul Hutan. Luati prin surprindere, românii au ripostat prin „stranierii“ Marica si Keseru, dar suturile acestora nu si-au atins tinta. Tricolorii au condus ostilitatile in prima parte, dar dominarea lor a fost una sterila, care nu a pus in pericol poarta lui Almadou, defensiva oaspetilor facindu-si bine datoria. Dupa alte doua suturi pe dinafara ale lui Nicolita si Prepelita, in finalul primei parti tricolorii au irosit cea mai mare ocazie de gol, Zicu si Nicolita nereusind sa marcheze din careu, in aceeasi faza.


Golul a venit pina la urma in minutul 60, cind Moti a recentrat o minge trimisa de Vasilache, iar Marica, pe faza, a sutat puternic din sase metri, mingea intrind in plasa dupa ce a zguduit transversala. Oaspetii s-au trezit si au trecut de doua ori pe linga golul de 2-1, dar Hutan a respins cu piciorul sutul din careu al lui Arbitman (’66), pentru ca, peste alte sase minute, Abutbul sa scape singur spre poarta, insa a intrat putin in unghi si a trimis pe linga. Finalul nu a mai consemnat decit nervi de ambele parti, contre dure si inca o accidentarea in tabara tricolora, Burdujan parasind si el terenul dupa ce S. Radoi facuse la fel inainte de pauza. Burdujan a suferit o ruptura musculara si va fi indisponibil cel putin o luna.


Desi s-au prezentat in formula de baza, elevii lui Florin Marin nu au convins, o asemenea evolutie fiind insuficienta pentru o victorie in fata Cehiei, care ne-a umilit cu 4-1 la Mlada Boleslav, si pentru o calificare la turneul final.


Daca va termina grupa pe locul secund, pentru participarea la CE de tineret programat in perioada 25 mai – 6 iunie 2006, România trebuie sa treaca si de un turneu de play-off, care va cuprinde un meci de baraj tur-retur (12/13 – 15/16 noiembrie), cu una dintre cistigatoarele din celelalte sapte grupe preliminare, decisa prin tragere la sorti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS