10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIi batem, dar ce conteaza?

Ii batem, dar ce conteaza?

Preliminariile CM 2006


Grupa 1


România – Andorra


• Stadion „Gheorghe Hagi“, Constanta, astazi, ora 21.30 (TVR 1, in direct).


• Formatii probabile:


România: Lobont – Contra, Tamas, Chivu, Rat – Fl. Petre, D. Munteanu, G. Coman, N. Dica – Mutu, Cl. Niculescu. Antrenor: Victor Piturca.


Andorra: K. Alvarez – Ayala, A. Lima, Bernaus, T. Garcia – I. Lima, Sivera, J. Fernandez, J. Sanchez – Pujol, Ruiz . Antrenor: David Rodrigo.


• Vor arbitra: Haim Jakov – Shmuel Shteif, Erez Zatelman (toti din Israel).


• Observatori: Pierino Lardi (Elvetia), Alexei Spirin (Rusia).


Postasi, brutari, instalatori, functionari bancari si chiar un licean de 17 ani alcatuiesc reprezentativa Andorrei, care va juca astazi, la Constanta, impotriva nationalei României. Singura exceptie din lotul adversarilor de astazi ai tricolorilor este fundasul Bernaus, care joaca in liga a doua spaniola, la Elche.


Piturca (foto) si elevii sai sustin ca partida cu Andorra reprezinta un antrenament util inaintea meciului cu Cehia, desi nu stim daca, din punctul de vedere al sanselor de calificare, mai are importanta pentru noi vreo intilnire din aceasta grupa. Chiar daca România are cinci puncte mai putin decit Cehia si sase in urma Olandei, avind si un meci mai mult fata de cele doua echipe, Adrian Mutu sustine ca tricolorii se pot califica la turneul final al Cupei Mondiale din 2006. „Sanse de calificare mai sint si cred ca toti coechipierii cred in sansele noastre. Intr-adevar, sint mici, dar toata lumea crede in ele. Deocamdata, ne gindim inca la actuala calificare, nu la urmatoarea. Ne asteapta un meci cu Andorra, unul de pregatire inaintea partidei cu Cehia. Acela este cu adevarat important, iar daca batem la doua goluri diferenta cred ca mai avem sanse“, a spus Mutu.


Atacantul formatiei Juventus Torino sustine ca România trebuie sa-si imbunatateasca golaverajul in meciul cu Andorra, pentru ca acest lucru i-ar putea fi de folos in perspectiva calificarii la CM 2006. „Cred ca trebuie sa respectam Andorra, chiar daca diferenta de valoare este clara. Important este si golaverajul. Daca mai avem sanse, ma agat, ca toti românii, de orice speranta, pina la capat“, a mai precizat Mutu.


Selectionerul Victor Piturca i-a tinut isonul „Briliantului“: „Acest joc este doar inceputul pentru o noua perioada a echipei nationale. Este foarte important sa ne pregatim cit mai bine pentru jocul cu Cehia. Asta am discutat in ultimele doua zile cu baietii. In general, insa, cind intilnesti echipe mai modeste, jocurile sint periculoase. Personal nu cred ca vom pierde cu Andorra. Eu zic ca vom cistiga, dar conteaza si in ce maniera“, a afirmat Piturca.


Daca in privinta cistigatoarei meciului de la Constanta nu avem nici o incertitudine, in schimb asteptam sa vedem cine va marca golul cu numarul 1.000 pentru reprezentativa noastra, care are 998 de goluri inscrise in istoria sa. In ceea ce priveste calificarea României la CM 2006, nu ne mai facem sperante, in ciuda optimismului pe care il afiseaza tricolorii. Minunile apar rar si, de obicei, ocolesc România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU