16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBanica s-a dus la Cimpina

Banica s-a dus la Cimpina

Una dintre surprizele placute din lotul alb-albastru la finele sezonului trecut, Nicusor Banica, a cazut de acord cu conducerea clubului de pe Unirii 86 sa fie imprumutat timp de un an la Poiana Cimpina. Aceasta decizie a survenit in urma faptului ca tinara speranta a Craiovei nu a dorit sa fie rezerva la nesfirsit. Daca anul trecut Banica l-a secondat pe Adnan Guso, in acest sezon ar fi trebuit sa-l suplineasca si pe Mircea Bornescu, care este preferat in poarta Universitatii de banca tehnica, fapt care a condus la imprumutul goal-keper-ului la o grupare rivala. Locul sau va fi luat de Dragos Vulpescu, fostul portar al satelitului in sezonul precedent, al carui imprumut la Oltul Slatina a cazut din acest motiv, iar cel de-al treilea portar va fi Silviu Lung jr.


– Cum vezi despartirea de Universitatea?


– Nu este neaparat o despartire. Am fost imprumutat pentru un an la Poiana Cimpina, dupa care voi reveni la Universitatea. Pentru mine este foarte bine. Este foarte important sa joc meci de meci.


– Care este motivul pentru care s-a ajuns aici?


– Anul trecut am facut tusa pentru ca era Guso, iar acum Bornescu este preferatul antrenorilor. El porneste cu prima sansa, in timp ce eu imi doresc sa joc, sa pot sa cresc in valoare, altfel risc sa ma plafonez. Aveam sanse sa apar la Universitatea, nu mi-a fost teama de concurenta, insa nu am vrut sa risc nimic.


– Nu au existat alte divergente? Cine a fost cu ideea imprumutului?


– Nici vorba de altceva. Nu au existat nici un conflict intre mine si Ovidiu Stinga sau altcineva din cadrul clubului. Totul a fost in regula. Eu am venit cu ideea imprumutului, am discutat cu tehnicienii, cu presedintele si cu patronul. M-au inteles si am ales varianta Cimpina, unde o sa fiu titular si imi doresc sa-mi fac treaba cit mai bine. Un motiv in plus a fost si faptul ca echipa are un antrenor oltean, Stefan Nanu, cu care ma inteleg foarte bine.


– Cu alte cuvinte, vei fi rivalul Craiovei in acest sezon. Cum vor fi meciurile directe?


– Da, voi fi rivalul Universitatii, dar in teren. Cu sufletul niciodata. O sa incerc sa-mi fac treaba ca la carte, dar sa joc impotriva Craiovei imi va fi greu cu adevarat. Oricum, Banica nu este un portar invincibil…


– Pentru Universitatea, anul acesta este crucial. Crezi ca va promova?


– Consider ca Universitatea are un lot valoros si un antrenor tinar cu multa putere de munca. Cred ca va promova, dar numai cu ajutorul acestui public minunat, care, din pacate, nu are rabdare si vrea totul dintr-o data.


– Nu o sa regreti, in cazul in care Universitatea promoveaza, ca nu te numeri printre cei care au recladit mitul alb-albastru?


– Sint constient ca o sa regret. Si sper sa regret, dar in prezent consider ca am luat o decizie foarte buna, de viitor, iar cind o sa revin la Craiova o sa ma revansez fata de suporteri. Oricum, o sa urmaresc cu mare interes parcursul Universitatii si o sa ma rog sa cistige in fiecare partida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII