12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament pentru meciul cu Cehia

Antrenament pentru meciul cu Cehia

Tricolorii se string greu pentru meciul cu Andorra, programat miercuri, de la ora 21.30, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanta, in grupa I de calificare la CM 2006. La primul antrenament pentru aceasta partida, selectionerul Victor Piturca a avut la dispozitie doar unsprezece dintre cei 20 de fotbalisti convocati. Duminica, pe stadionul „Gheorghe Hagi“, s-au pregatit sub comanda lui Piturca urmatorii jucatori: Bogdan Lobont, George Curca, Cosmin Pascovici, Cosmin Contra, Gigel Coman, Gigel Bucur, Tiberiu Balan, Razvan Rat, Cosmin Barcauan, Stoican, Dorinel Munteanu.


Echipa nationala a României a efectuat ieri, de la ora 18.00, o alta sedinta de pregatire, iar antrenamentul programat astazi, la ora 11.00, este cel oficial. Echipa României este cazata la hotelul Rex din Mamaia.


Victor Piturca: „Sper sa fie un test util“


Selectionerul Victor Piturca a spus dupa antrenamentul efectuat de tricolori duminica seara, ca meciul cu Andorra este un test util pentru nationala deoarece se vor suda relatiile de joc din cadrul echipei in perspectiva partidei cu Cehia.


„Trebuie sa ne pregatim pe orice meci, indiferent de numele echipei adverse. La prima vedere, Andorra este o adversara mai putin valoroasa, iar meciul este mai usor. Dar este doar inceputul pentru ceea ce urmeaza, adica meciul cu Cehia. Sper sa fie un test util pentru toti jucatorii care au fost convocati pentru aceasta actiune cu Andorra“, a spus Piturca.


Dorinel Munteanu: „Ne pregatim serios“


Fotbalistii tricolori au afirmat ca nu isi desconsidera adversara de miercuri, sustinind insa ca Andorra nu poate pune probleme reprezentativei României.


„Ne pregatim serios pentru meciul cu Andorra. Eu zic ca sintem in grafic cu pregatirea, pentru ca de aceea sintem aici, de aceea am fost convocati la echipa nationala“, a spus Dorinel Munteanu. Intrebat despre faptul ca la partida de miercuri va acumula 125 de selectii in echipa nationala, egalindu-l astfel pe recordmanul Gheorghe Hagi, Munteanu a raspuns: „N-am avut nici un vis, nu ma gindeam la asta. Ce inseamna aceasta selectie? Este la fel ca si celelalte convocari de pina acum, nu este vorba de recorduri“.


Fundasul Razvan Rat a spus ca România este favorita pentru meciul cu Andorra. „Este un meci pregatitor. Nu cred ca incape indoiala ca sintem favoriti in partida cu Andorra. Vom incerca sa ne imbunatatim jocul pentru disputa care urmeaza, cu Cehia, unde sper sa facem un joc bun si sa obtinem un rezultat pozitiv“, a afirmat Rat.


Fundasul Flavius Stoican l-a completat pe colegul sau de la Sahtior Donetk: „Este un meci mai lejer, dar trebuie sa-l tratam serios. Trebuie sa cistigam acest meci, indiferent cum. Avem sanse minime sa ne calificam, dar noi jucam pina la capat si ce o fi o fi. Inca mai speram, ca altfel nu am mai juca, mai sint sanse mici, dar mai sint. Andorra este o echipa modesta si cred ca trebuie sa invingem. Ar trebui sa cistigam la o diferenta cit mai mare si sa facem si un joc bun“, a spus Stoican,


Portarul Bogdan Lobont a afirmat ca este bucuros ca nationala va juca meciul cu Andorra pe stadionul din Constanta. „Ne bucuram ca ne aflam pe litoral. Venim sa jucam cu placere si in provincie. Cred ca si alte orase merita sa gazduiasca meciurile echipei nationale de fotbal ale României. Eu m-am simtit foarte bine in toate orasele unde am jucat cu nationala României“, a spus Lobont.


La rindul sau, portarul George Curca a spus ca depinde de selectionerul Victor Piturca daca va juca in partida de miercuri. „Pregatim cit mai bine acest meci de miercuri, pentru ca dorim sa-l cistigam. Nu trebuie sa uitam ca urmeaza meciul cu Cehia. Daca voi juca miercuri? Nu stiu. Depinde de selectionerul Piturca“, a spus Curca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS