10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

O runda nebuna

Etapa a doua a Diviziei A a fost plina de surprize, nici una dintre primele cinci partide neincheindu-se cu rezultatele scontate. Dupa ce a fost umilita in prima etapa pe teren propriu de Dinamo, echipa din Galati a cistigat la Iasi, in timp ce una dintre pretendentele la titlu, Poli Timisoara, a fost invinsa in deplasare de FCM Bacau. Doua echipe nou-promovate, FC Vaslui si Jiul Petrosani, au obtinut remize nesperate in aceasta runda, la Bistrita si, repectiv, la Cluj, iar Farul Constanta a incheiat la egalitate meciul de pe teren propriu cu Sportul Studentesc. Aseara, cu exceptia intilnirii Dinamo – Pandurii, s-au disputat partidele Rapid – FC Arges si Steaua – FC National, aceste doua meciuri finalizindu-se dupa inchiderea editiei.


Poli Iasi – Otelul Galati 0-1


In primul meci al etapei a doua a Diviziei A, Poli Iasi a fost invinsa vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de Otelul Galati. Unicul gol al partidei a fost inscris de Danut Munteanu, in minutul 45, care a transformat un penalti acordat in urma unui fault in careu comis de Bogdan Onut asupra lui Aldea. Meciul de la Iasi a fost foarte dur, acordindu-se noua cartonase galbene, trei pentru gazde si sase pentru oaspeti.


„Am meritat victoria in acest meci. Dupa rusinea suferita in meciul cu Dinamo, victoria de astazi este de aur. Ţin sa-l felicit pe Danut Munteanu pentru ca a dat gol, dupa autogolul din meciul cu Dinamo“, a spus antrenorul Otelului, Aurel Sunda. Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, nu a fost prezent la conferinta de presa, deoarece nu s-a simtit bine la finalul partidei.


FCM Bacau 1-Poli Timisoara 0


Poli Timisoara si-a dezamagit fanii in meciul din deplasare cu FCM Bacau, pe care l-a pierdut cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost inscris in minutul 26, de Marius Croitoru, care l-a invins pe portarul Marius Popa cu un sut de la 30 de metri. In minutul 90, Emmanuel Osei, jucatorul ghanez al echipei banatene, a fost eliminat de pe teren, dupa ce a primit al doilea cartonas galben.


„A fost o prima repriza controlata de noi. Ne-am creat situatii de gol, le-am ratat si am primit un gol printr-o executie exceptionala a lui Croitoru. In partea secunda a meciului, jocul nostru a fost neclar. Nu ne-am mai creat situatii de a marca. Echipa gazda s-a asezat bine in teren si si-a vazut de treaba. Mai avem mult de munca pina sa devenim o echipa“, a spus la conferinta de presa tehnicianul oaspetilor, Cosmin Olaroiu.


Antrenorul echipei din Bacau, Cristi Popovici, a dezvaluit ca s-ar fi multumit si cu o remiza in partida cu Poli. „Ne era teama ca nu vom avea nici un punct dupa doua etape. Si la National am jucat bine si meritam macar un punct. Cred ca as fi fost multumit astazi (vineri – n.r.) si cu un rezultat de egalitate, in conditiile in care Timisoara are obiective indraznete“, a afirmat Popovici.


CFR Cluj – Jiul Petrosani 0-0


Finalista Cupei UEFA Intertoto, CFR Cluj, a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat simbata, pe teren propriu, in compania nou-promovatei Jiul Petrosani. Antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj, Dorinel Munteanu, s-a declarat „foarte nemultumit“ de rezultatul acestui meci. „Pot sa-i felicit pe jucatorii mei pentru vointa si daruire, dar nu si pentru rezultat. Sint total nemultumit din cauza ca nu am obtinut cele trei puncte, desi am dominat din minutul unu pina in minutul 90. Ne-a lipsit luciditatea si am avut in fata un adversar bine organizat, aglomerat in propriul careu. Este al treilea egal pe teren propriu, iar eu sint foarte nemultumit“, a spus Munteanu.


Antrenorul formatiei Jiul Petrosani, Ionut Chirila, a spus ca s-a temut de meciul de la Cluj. „Mi-a fost teama de meciul de la Cluj. CFR are cel putin sase jucatori mai buni decit Jiul. Noi avem o echipa tinara, cu jucatori consacrati la nivelul Diviziei B, si stiu ca doar forta grupului ne poate ajuta sa obtinem un rezultat pozitiv. Ne-am aglomerat bine in fata portii, puteam sa si marcam, dar sint multumit de rezultatul obtinut“, a precizat Chirila.


Gloria Bistrita – FC Vaslui 1-1


Gloria Bistrita a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul sustinut simbata, pe teren propriu, in compania nou-promovatei FC Vaslui. Echipa moldoveana a deschis scorul in minutul 28, prin Valentin Badea, care a fructificat de la 12 metri o pasa primita de la Sorin Frunza. Gloria Bistrita a egalat in minutul 85, prin Sandu Negrean, care a profitat de o neintelegere a apararii moldovene si a finalizat o pasa primita de la Adrian Salagean. In minutul 87, antrenorul echipei FC Vaslui, Basarab Panduru, a fost trimis in tribuna pentru proteste, iar trei minute mai tirziu, elevul sau, Viorel Frunza, a fost eliminat, pentru cumul de cartonase galbene.


Panduru a recunoscut ca arbitrul a avut dreptate atunci cind a decis sa-l trimita in tribuna. „Nu meritam sa mai stau pe banca daca am intrat pe teren. Nici nu stiu daca a fost bine ca am intrat sau nu. Sint cinci-sase jucatori care au venit la inceputul campionatului, unii nu au jucat, iar unii nu au nebunia si mentalitatea mea. Daca ar fi avut-o si s-ar fi daruit in teren cum ma daruiesc eu pe banca, atunci am fi avut mai multe sanse“, a precizat Panduru.


Farul Constanta 2-Sportul Studentesc 2


Farul Constanta a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu Sportul Studentesc. „Marinarii“ au deschis scorul in minutul 10, Cosmin Pascovici reluind cu capul, de la sase metri, o centrare din corner a lui Iulian Apostol. In minutul 12, Sportul a restabilit egalitatea tot in urma unui corner, Alin Ratiu inscriind cu o lovitura de cap de la trei metri. Farul a trecut din nou in avantaj in minutul 33, cind Pascovici a patruns in careu, a centrat pina la Mihai Gurita, care l-a invins pe Eduard Stancioiu cu un sut la vinclu, cu exteriorul piciorului drept, din apropierea punctului de la unsprezece metri. In cel de-al patrulea minut de prelungire al partidei, Ionut Mazilu a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, impingind mingea in poarta, de la marginea careului mic, dupa un sut slab al lui Costin Curelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS