13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Oprea a obtinut bronzul la triplusalt

Marian Oprea a obtinut bronzul la triplusalt

Medaliatul cu argint de la JO de la Atena, Marian Oprea, a reusit sa-si demonstreze valoarea si la Mondialele din Finlanda. Joi seara, in finala probei de triplusalt, desi era accidentat, Oprea a izbutit o saritura de 17,40 metri la a patra incercare a sa, cu care s-a clasat pe locul trei, obtinind medalia de bronz, prima a delegatiei tricolore la acest CM, dar si prima obtinuta de un sportiv român la o astfel de competitie. Aurul i-a revenit americanului Walter Davis, care a sarit 17,57 metri, iar pe treapta a doua a podiumului a urcat cubanezul Yoandri Betanzos, cu o saritura de 17,42 metri.


Marian Oprea, care a primit pentru performanta sa un cec de 20.000 de dolari, s-a declarat multumit de rezultatul obtinut. „A fost o intrecere puternica, dar aceasta medalie de bronz este un rezultat bun pentru mine si sint multumit. Sint putin dezamagit ca nu am reusit mai mult, dar la o competitie mare nu stii niciodata ce se poate intimpla. Am venit aici fara a fi sanatos suta la suta si trebuie sa fiu multumit cu aceasta medalie“, a afirmat atletul român, care este detinatorul celei mai bune performante a sezonului, 17,81 m, si a concurat accidentat la calcii. Despre vremea nefavorabila de la Helsinki, Oprea a precizat: „Conditiile au fost la fel pentru toti concurentii, asa ca nu m-am gindit la ele“.


Nicoleta Grasu, a cincea la disc


Tot joi seara, Nicoleta Grasu s-a clasat pe locul cinci in proba de aruncare a discului. Grasu a reusit o aruncare de 62,05 metri, din a treia incercare a sa, cu un centimetru mai putin decit rezultatul din calificari. Medalia de aur i-a revenit sportivei germane Franka Dietzsch cu o aruncare de 66,56 metri, pe pozitia a doua s-a clasat rusoaica Natalya Sadova (64,33 metri), bronzul revenindu-i atletei Vera Pospisilova-Cechlova din Cehia (63,19 metri). Chiar daca a fost a cincea, Nicoleta s-a ales din partea organizatorilor cu un cec de 10.000 de dolari.


Ieri, in concurs au mai intrat Stefan Vasilache, Felicia Tilea si Bogdan Tarus, dar toti au ratat calificarea in finala probelor la care au concurat. La saritura in inaltime, Vasilache a ratat toate cele trei incercari de depasire a stachetei inaltata la 2,15 metri. In finala au obtinut calificarea primii 12 clasati in fiecare dintre cele doua serii, cea mai buna saritura fiind de 2,27 metri, reusita de sase concurenti.


La rindul ei, Felicia Tilea fost doar a unsprezecea in seria sa la aruncarea sulitei. Cea mai buna aruncare reusita de sportiva româna a fost de 54,68 de metri. Doar primele sase clasate in serie au obtinut dreptul de a participa in ultimul act, ultima sportiva care a reusit acest lucru fiind spaniola Mercedes Chilla, cu o aruncare de 58,38 metri. Cel mai bun rezultat inregistrat in calificari, 66,52 metri, a apartinut germanei Nerius Steffi. Nici Bogdan Tarus nu a reusit sa se califice in finala probei de saritura in lungime, ratind si el toate cele trei incercari.


Aseara urmau sa mai intre in „focuri“ Mihaela Melinte, in finala probei de aruncare a ciocanului, si craioveanca de la CS Olimpic Sport Corina Dumbravean, in calificarile probei de 1.500 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS