11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua norocoasa a norvegienilor

Steaua norocoasa a norvegienilor

Steaua – Rosenborg 1-1


• Stadion „Ghencea“, spectatori: 12.000.


• Au marcat: Iacob ’30 / Helstad ’85.


Steaua: Hamutovski – George Ogararu, Radoi, Ghionea, Nesu (’79, Petre Marin) – Nicolita, Paraschiv, Florin Lovin, Bostina – Ad. Cristea (’54, Oprita), Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.


Rosenborg: Es. Johnsen – Basma, Riseth, Lago, Dorsin – Solli, Berg – Strand (’79, Winsnes), F. Johnsen, Braaten (’63, Storflor) – Helstad (’87, Odegaard). Antrenor: Per-Mathias Hoegmo.


• Au arbitrat: Eric Bramhaar – Adriaan Inia, Patrick Gerritsen (toti din Olanda).


• Cartonase galbene: Bostina (’27), Ogararu (’86).


Partida de miercuri-seara, din Ghencea, ne-a demonstrat ca, pentru a accede in grupele Ligii Campionilor, o echipa are nevoie nu numai de valoare, ci si de noroc. Elevii lui Oleg Protasov au dominat de la un capat la altul meciul cu Rosenborg, si-au creat numeroase ocazii de gol, au inscris o data, insa toate aceste lucruri nu au fost suficiente pentru a cistiga. Norvegienii au facut eforturi disperate pentru a stavili iuresul românilor si au iesit destul de rar din propria lor jumatate de teren, insa au reusit sa speculeze o neintelegere intre fundasii stelisti, marcind un gol spre finalul partidei care s-ar putea dovedi decisiv in privinta calificarii in grupele Ligii Campionilor.


Steaua a deschis scorul in minutul 30, prin Victoras Iacob, care a fost angajat in careu, a pivotat pe linga un fundas si a sutat puternic sub transversala portii lui Espen Johnsen. Pina la pauza, echipa româna a mai avut doua bune sanse de gol, prin Iacob (’32), al carui sut din afara careului a gresit cu putin tinta, si prin Bostina (’37), care a luftat din careul mic, la centrarea lui Nicolita.


In partea a doua a partidei, ocaziile la poarta lui Espen Johnsen s-au inmultit, insa Lovin (’48), Nicolita (’65, ’73), Radoi (’70, ’81) si Iacob (’71, ’76, ’80) au ratat din pozitii favorabile. Lovitura de teatru s-a produs in minutul 85, cind Helstad a plecat dintre fundasii stelisti, care au facut gresit pasul la ofsaid, si a scapat singur cu Hamutovski, inscriind cu toata opozitia portarului campioanei României.


Sansele de calificare ale Stelei in grupele celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi s-au micsorat considerabil, elevii lui Protasov trebuind sa joace la victorie in returul de la Trondheim, care se va disputa pe 23 august. Românii spera ca in acel meci zeita Fortuna sa fie de partea lor, iar steaua norocoasa a norvegienilor sa apuna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS