16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu-i totul pierdut

Nu-i totul pierdut

CFR Cluj – RC Lens 1-1


• Stadion „CFR“, spectatori: 8.000.


• Au marcat: Turcu ’57 / Lachor ’24.


CFR: Turcas – Panin, Jula, Balint, Miclaus – Fl. Dan (’64, Coroian), Minteuan, D. Munteanu, Oncica (’53, Turcu) – Tilinca (’87, Bruncevici), Anca. Antrenor: Dorinel Munteanu.


RC Lens: Itandje – Coulibaly, Hilton, Gillet – Demont, Barul, Ketia, Lachor – Carriere (’74, Jemaa) – Cousin, Thomert (’65, Leroy). Antrenor: Francis Gillot.


• Cartonase galbene: Balint, Anca / Coulibaly.


• Cartonas rosu: Leroy ’82.


• Au arbitrat: G. Gilewski – S. Stempniewski, M. Wierzbowski (toti din Polonia)


In actuala editie a Cupei UEFA Intertoto, echipa CFR Cluj a demonstrat ca nu se teme de numele nici unui adversar, elevii lui Dorinel Munteanu surprinzindu-i prin tupeul lor atit pe spaniolii de la Athletic Bilbao, cit si pe francezii de la St. Etienne, pe care i-au eliminat spre stupefactia conducatorilor celor doua mari cluburi europene.


„Feroviarii“ clujeni au avut aceeasi evolutie curajoasa si in meciul de marti, de pe teren propriu, cu RC Lens, din prima mansa a finalei Cupei UEFA, numai arbitrul polonez G. Gilewski impiedicindu-i pe ardeleni sa obtina o victorie meritata. Contrar cursului jocului, RC Lens a deschis scorul in minutul 24, prin Lachor, care a inscris cu un sut din lovitura libera de la aproximativ 25 de metri, lateral dreapta, in stinga portii aparate de Petru Turcas. In minutul 44, portarul Charles Itandje l-a faultat in careu pe Adrian Anca, insa arbitrul Gilewski a lasat jocul sa continue, nedictind penalti si neeliminindu-l pe goal-keeper-ul francez, asa cum s-ar fi cuvenit.


Dupa pauza, elevii lui Dorinel Munteanu si-au continuat forcingul asupra redutei franceze, iar la o faza aproape similara cu cea din care Lens a inscris, CFR Cluj a restabilit egalitatea in minutul 57, cind Cristian Turcu a executat o lovitura libera de la 25 metri lateral dreapta, trimitind mingea la coltul din stinga al portii aparate de Itandje.


Din cauza presiunii la care au fost supusi de clujeni inca din debutul meciului, nervii jucatorilor francezi au cedat spre finalul intilnirii, iar Jerome Leroy a fost eliminat in minutul 82 pentru ca l-a lovit cu pumnul pe Casian Miclaus.


Clujenii au acuzat arbitrajul


La sfirsitul meciului de la Cluj, disputa dintre oficialii români si cei francezi in privinta fazei litigioase din minutul 44 a continuat, fiecare dintre cele doua parti sustinindu-si punctul de vedere.


Presedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Muresan, a acuzat arbitrajul brigazii poloneze. „Sint multumit de evolutia jucatorilor, dar vad ca si la acest nivel putem fi dezavantajati de arbitri. Am fost invingatorii morali ai acestui meci, pentru ca la faza din minutul 44 a fost fault clar. Am vazut faza in cabina comentatorilor TV, a vazut-o si observatorul Melo Perreira. Eu cred ca putem sa cistigam finala. Am demonstrat ca sintem mai buni decit Lens“, a spus Muresan.


Atacantul Adrian Anca a dezvaluit ca la faza din finalul primei reprize portarul francez i-a agatat piciorul drept. „A fost un penalti clar, fara dubii. Am mai pacalit eu la alte faze, dar acum pot spune cu mina pe inima ca portarul m-a impiedicat. Mi-a agatat piciorul drept si am cazut. Am vazut ca si Itandje se simtea vinovat“, a afirmat Anca.


In schimb, antrenorul echipei RC Lens, Francis Gillot, a spus ca arbitrul polonez a procedat corect cind nu a acordat nimic la faza din minutul 44. „Consider ca nu a fost penalti la faza din minutul 44. Anca si Tilinca s-au incurcat reciproc, iar arbitrul a procedat corect cind a lasat jocul sa continue“, a explicat Gillot.


Desi echipa sa a fost dominata pe tot parcursul partidei, iar rezultatul final este o remiza, tehnicianul francez a spus ca RC Lens este deja calificata in turul I al Cupei UEFA. „Nu m-a surprins deloc echipa Clujului. Ma asteptam la o asemenea replica. La acest scor, sintem calificati. Trebuie sa obtinem doar un 0-0 acasa. In retur, conditiile vor fi diferite. Avem un teren mai mare si ne vor sustine 40.000 de persoane“, a mentionat Gillot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS