10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo si Rapid pornesc in cursa europeana

Dinamo si Rapid pornesc in cursa europeana

In turul al doilea preliminar al Cupei UEFA se vor infrunta astazi, in prima mansa, 62 de formatii, printre care si echipele românesti Dinamo si Rapid. Desemnate cap de serie la tragerea la sorti, Dinamo si Rapid au avut parte de adversari accesibili in aceasta faza a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi. Intrati direct in turul al doilea preliminar, „ciinii rosii“ vor intilni in lupta pentru calificarea in primul tur al competitiei pe cipriotii de la Omonia Nicosia, care in runda precedenta nu au avut emotii cu Hibernians FC (Malta), echipa pe care a invins-o cu 3-0 in ambele manse. La rindul lor, rapidistii vor da piept cu macedonenii de la Vardar Skopje, care au trecut greu de albanezii de la KS Elbasani, dupa 0-0 acasa si 1-1 in deplasare. Rapid a obtinut fara probleme calificarea in turul doi preliminar al Cupei UEFA, dupa ce a invins cu scorul general de 10-0 pe amatorii de la UE Sant Julia (Andorra).


Rapid – Vardar Skopje


Partida Rapid – Vardar Skopje se va disputa astazi, de la ora 20.00 (TVR 1, in direct), pe stadionul „Giulesti – Valentin Stanescu“, si va fi arbitrata de o brigada norvegiana, cu B. Sandmoen la centru. El va fi ajutat de F. Andaas, J. Randen (asistenti) si K. Borgersen (arbitru de rezerva).


Antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu, a sustinut ca adversara Vardar Skopje este o echipa periculoasa datorita jucatorilor pe care ii are si nu organizarii de care da dovada. „Sintem superiori macedonenilor, iar Vardar nu este o echipa foarte organizata, dar este periculoasa prin jucatorii pe care ii are. Nu stiu daca se poate transa calificarea de aici, trebuie sa avem putina rabdare, nu sa ne aruncam orbeste, dar e clar ca in avantajul nostru ar fi sa ne asiguram calificarea de la Bucuresti“, a spus el.


La rindul sau, mijlocasul Robert Ilyes, a declarat ca nu se pune problema ca Rapid sa nu se califice in turul intii al Cupei UEFA: „Sintem peste macedoneni si nu se pune problema sa ne impiedicam de ei“.


Referindu-se la faptul ca jucatorii macedoneni au sosit in România cu autocarul, portarul Dolha a afirmat: „Puteau sa vina si in caruta sau pe bicicleta, pentru ca meciul se joaca pe teren.“


Dinamo – Omonia Nicosia


Meciul Dinamo – Omonia Nicosia va incepe la ora 21.45 (TVR 1, in direct) si va fi arbitrat de o brigada din Spania, avindu-l la centru pe Alfonso Burrull Perrez. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de Carlos Villate Lopez si de Victoriano Diaz Casado, in timp ce arbitru de rezerva va fi Javier Moreno Delgado.


In privinta partidei cu Omonia Nicosia, antrenorul „ciinilor rosii“, Ioan Andone, a spus ca este increzator in valoarea echipei sale. „Un meci de cupa europeana iti poate oferi surprize. Ne-am studiat insa adversarii si am mare incredere ca o sa inscriem multe goluri si vor veni multi spectatori la stadion. Important este sa nu primim gol“, a precizat Andone.


La rindul sau, olandezul Henk Houwaart, antrenorul echipei Omonia Nicosia, s-a aratat increzator in sansele echipei pe care o antreneaza. „Atit Dinamo, cit si Omonia sint doua echipe foarte bune, iar sansele de calificare sint egale. Trebuie sa marcam un gol la Bucuresti, iar un rezultat de egalitate nu ne-ar displace“, a precizat Houwaart.


Delegatia oficiala a Omoniei Nicosia este insotita la Bucuresti de 500 de suporteri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS