5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA debutat adevarata competitie

A debutat adevarata competitie

Primul turneu ITF din Seria Futures gazduit de Craiova, Trofeul Ţiriac – Recon, competitie inclusa in circuitul international de tenis al României si dotata cu premii in valoare de 10.000 de dolari, si-a intrat de ieri in drepturi. Dupa ce ploaia a incurcat socotelile organizatorilor in precalificari si calificari, acestia fiind nevoiti sa reprogrameze mai multe partide, de ieri a inceput adevarata competitie, cu meciurile de pe tabloul principal, unde 32 de tenismani, la simplu, si 16 perechi, la dublu, se „bat“ pentru premii si puncte.


„Sintem in intirziere, dar sper ca astazi si miine sa recuperam timpul pierdut. Avem o echipa formata din sapte arbitri, români si straini, si speram sa nu avem probleme. Din punct de vedere sportiv, turneul este unul reusit, dovada participantii inscrisi in competitie. La un asemenea turneu, toti vin pentru a obtine un rezultat cit mai bun si pentru a cistiga puncte. Baza este una noua, iar terenurile sint foarte bune si regulamentare. Sper ca astfel de competitii sa devina de traditie la Craiova“, a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, arbitrul principal al turneului, Mihaela Preda-Testiban.


In lupta pentru trofeu au intrat 17 tenismani români si jucatori din Germania, Franta, Italia, Uruguay, Chile, Suedia, Argentina sau Olanda. Ieri s-au disputat ultimele opt partide din calificari, care s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: Gliner – Ciobanu 3-6, 6-3, 6-4; Nedovyesov – Maras 6-4, 6-0; Stoian – Borvanov 6-4, 3-6, 6-4; Dmytrenko – Hodel 4-6, 6-7 (3); Brighiu – Al-Mahmoud 7-6 (1), 6-1; G. Alekseenko – Komakhidze 6-1, 6-4; V. Alekseenko – Molcianov 0-6, 3-6; Chaki – Popa 7-6 (6), 6-2.


In prima zi a competitiei de simplu, in meciurile de pe tabloul principal, s-au consemnat rezultatele: Adrian Ungur – Teodor Bolinu 6-4, 3-6, 6-1; Christophe Roman (Australia) – Pablo Cuevas (Uruguay) 7-6 (3), 6-1; Alin Enescu (România) – Malte Masuth (Germania) 1-6, 1-6; Robert Hodel (România) – Pablo Galdon (Argentina) 4-6, 6-7 (5). La dublu s-au inregistrat rezultatele: Gird / Mlendea – Buzatu / Miron 6-3, 6-4; Nichifor / Stanica – Dembinski / Enescu 6-1, 6-2; G. Alekseenko / V. Alekseenko – Brighiu / Caliciu 6-7 (4), 6-3, 7-6 (2); Becherescu / Ciulea – Cotora / Draganescu 6-1, 6-0.


Astazi se vor disputa primele doua tururi ale competitie de simplu, craioveanul Victor Stanica urmind sa-l intilneasca, de dimineata, pe ucraineanul Kostyantyn Dmytrenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS