11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii nu au cunoscut inca succesul

Românii nu au cunoscut inca succesul

In contul delegatiei României participante la Campionatul Mondial de atletism de la Helsinki nu a intrat pina in prezent nici o medalie. Dupa ce, in week-end, Monica Iagar, Mihaela Stancescu-Neacsu (ambele de la CSM Craiova), Oana Pantelimon si Gheorghe Guset au ratat calificarea in finalele probelor la care au participat, luni seara, Cristina Casandra s-a clasat doar a saptea in finala de la 3.000 de metri obstacole. Sportiva de 28 de ani a terminat cursa dupa noua minute, 39 de secunde si 52 de sutimi, cistigatoare fiind Docus Inzikuru, din Uganda, cronometrata cu timpul de noua minute, 18 secunde si 24 de sutimi. Medalia de argint i-a revenit rusoaicei Yekaterina Volkova, iar treapta a treia a podiumului a fost ocupata de Jeruto Kiptum, din Kenya. Ieri a mai concurat si Adina Anton, in calificarile probei de saritura in lungime, sportiva de 20 de ani ratind insa prezenta in ultimul act, dupa ce s-a clasat pe ultimul loc (12) in seria ei, cu o saritura de numai 6,25 metri.


Dintre atletii români prezenti la aceste mondiale, aseara urmau sa mai intre in competitie Nicoleta Grasu, in finala de la disc, si Marian Oprea, in calificarile probei de triplusalt, medaliatul cu argint de la Jocurile Olimpice de anul trecut avind sanse la o clasare pe podium.


Astazi, in focurile concursului va intra, la aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte, multipla campioana nationala care si-a ispasit suspendarea dictata de FRA pentru dopaj, avind si ea sanse la o medalie. In privinta sportivilor olteni participanti la mondialele din Finlanda, vineri va alerga in calificarile probei de 1.500 de metri Corina Dumbravean, in timp ce Aura Buia, Nuta Olaru si Constantina Dita-Tomescu vor lua startul duminica in proba de maraton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS