6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel a trecut de primul tur

Pavel a trecut de primul tur

Andrei Pavel a inceput bine puternicul turneu de la Montreal, competitie din Seria Masters dotata cu premii in valoare totala de 2.450.000 de dolari. „Cneazul“ nu a avut probleme in runda inaugurala, in care l-a intilnit pe belgianul Cristophe Rochus, de care a trecut in doua seturi, cu scorul de 6-1, 7-5. Pavel si-a etalat calitatile in primul set, cind si-a umilit adversarul, insa si-a facut singur viata grea in cel de-al doilea, pe care l-a adjudecat pe ultima suta de metri.


In faza urmatoare a turneului, tenismanul român va avea parte de un adversar mult mai dificil, argentinianul Mariano Puerta, cap de serie numarul opt, finalistul din acest an de la Roland Garros trecind extrem de greu de peruanul Luis Horna, dupa doua seturi decise la tiebreak, 7-6 (7), 7-6 (3). Pentru ca s-a calificat in turul al doilea al turneului de la Montreal, Andrei Pavel si-a adjudecat deja sapte puncte in clasamentul ATP si un cec de 15.000 de dolari.


Pavel participa la aceasta competitie si la dublu, unde face pereche cu cehul Leos Friedl, cu care a cistigat la sfirsitul lunii trecute turneul de la Kitzbühel, cei doi urmind sa intilneasca in primul tur cuplul canadian Philip Bester/Frank Dancevic, beneficiar al unui wild card.


 


Alte rezultate din runda inaugurala


 


In primul tur al Mastersului canadian nu s-au inregistrat surprize, doar eliminarea britanicului Tim Henman, favoritul numarul zece, de catre slovacul Dominik Hrbaty, dupa trei seturi, 3-6, 7-5, 6-1, putind fi considerata un rezultat neasteptat. In rest, favoritii nu au avut emotii, „veteranul“ Andre Agassi (nr. 4) trecind de spaniolul Alberto Martin cu 6-4, 6-2, in timp ce Nikolay Davydenko (nr. 5) si Gaston Gaudio (nr. 6) i-au invins pe Frederic Niemeyer (Canada), scor 6-2, 6-1, respectiv Davide Sanguinetti (Italia), scor 1-6, 7-6 (5), 7-5.


Iata si celelalte rezultate consemnate in prima zi, in runda inaugurala a turneului de la Montreal, la care, printre capii de serie se mai numara si Rafael Nadal, Lleyton Hewitt, Andy Roddick, Guilermo Coria sau David Nalbandian, toti pregatindu-se pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, care va debuta la finele acestei luni, pe arenele de la Flushing Meadows: Mello (Brazilia) – Bester (Canada) 6-4, 6-2; Gasquet (Franta) – Youzhny (Rusia) 6-3, 7-6 (3); Ancic (Croatia) – Saulnier (Franta) 6-3, 7-6 (8); O. Rochus (Belgia) – Mahut (Franta) 6-3, 6-4; Robredo (Spania) – K. Kim (SUA) 7-5, 3-6, 6-1; Beck (Slovacia) – Okun (Israel) 6-3, 6-2; Bjorkman (Suedia) – Spadea (SUA) 6-3, 6-2; Mirnyi (Belarus) – Gonzalez (Chile) 7-6 (7-5), 6-4; Nalbandian (Argentina) – Chela (Argentina) 6-4, 6-1; Rusedski (Marea Britanie) – Wawrinka (Suedia) 6-7 (5-7), 6-2, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS