13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul hop inainte de Cupa UEFA

Ultimul hop inainte de Cupa UEFA

Cind CFR Cluj s-a inscris in aceasta competitie nimeni nu ar fi pariat pe un traseu atit de lung al ardelenilor, care astazi se afla, in premiera pentru o echipa româneasca, in fata unei finale de cupa europeana, fie ea si UEFA-Intertoto. Trupa lui Dorinel Munteanu s-a distrat pina in aceasta faza cu doua formatii din Lituania, Vetra si Zalgiris Vilnius, dar a avut si ocazia sa-si demonstreze valoarea cu doua nume in fotbalul continental, Athletic Bilbao si AS Saint-Etienne.


Pentru prima mansa a finalei Cupei UEFA-Intertoto, la Cluj va poposi o alta echipa franceza, RC Lens care, in semifinale, i-a spulberat cu 4-0 pe germanii de la Wolfsburg. Clujenii au deja experienta unei duble cu o formatie din Hexagon, dar adversara lor de astazi pare mult mai in forma decit colega din Premier Division, eliminata de „ceferisti“ in sferturi. Pentru a accede in primul tur al Cupei UEFA, ardelenii trebuie sa evolueze la fel de curajos cum au facut-o in meciurile cu Bilbao sau Saint-Etienne, constienti ca nu au ce pierde si ca au realizat deja o mare performanta.


„Galben-rosii“ lui Francis Gillot au reusit simbata prima victorie din campionat, in etapa a doua din prima liga franceza reusind sa depaseasca pe Olimpique Marseille, o alta finalista din Intertoto, cu 2-0, si au sosit la Cluj cu gindul de a nu mai avea emotii in returul programat pe 23 august. In schimb, „feroviarii“ vin dupa o remiza, 1-1, in Regie, si au ca principal atu, pe linga terenul propriu, faptul ca il vor avea pe gazon si pe antrenorul Dorinel Munteanu.


Lens se poate lauda pe plan intern cu un titlu de campioana a Frantei cucerit in 1998 si cu unul de vicecampiona (2002), cea mai mare performanta in cupele europene fiind accederea in 2000 pina in semifinalele Cupei UEFA.


Meciul dintre CFR Cluj si Lens, care va incepe la ora 17.00, va fi arbitrat de o brigada poloneza formata din Grzegorz Gilewski (central), Slawomir Stempniewski si Maciej Wierzbowski (asistenti) si va fi transmis in direct de ProTV.


Celelalte doua finale din Intertoto aduc fata in fata echipe obisnuite cu fazele superioare ale competitiilor europene. Pentru un loc in primul tur al Cupei UEFA, SV Hamburg va da piept cu fosta campioana a Spaniei si cistigatoare a acestei competitii in 2004, CF Valencia, in timp ce Deportivo La Coruna va primi pe „El Riazzor“ replica lui Olimpique Marseille.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS