12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRezultate slabe pentru români

Rezultate slabe pentru români

Sportivii români Monica Iagar (CSM Craiova), Oana Pantelimon si Gheorghe Guset au ratat simbata calificarea in finalele probelor la care au participat in cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Helsinki. Dupa cum informeaza editia online a cotidianului L’Equipe, in grupa A de calificare, in finala la saritura in inaltime, din care acced in ultimul act primele sase clasate, Monica Iagar s-a situat pe locul al 12-lea, cu o saritura de numai 1,80 metri. In schimb, Oana Pantelimon, participanta in grupa B de calificare, a ratat cu putin prezenta in finala, clasindu-se pe locul al saptelea, cu o saritura de 1,91 metri. Pantelimon s-a aflat la egalitate cu ocupanta pozitiei a sasea, americanca Amy Acuff, insa a reusit sa treaca stacheta ridicata la 1,91 metri dupa mai multe incercari ca aceasta.


In calificarile probei de aruncare a greutatii, Gheorghe Guset s-a clasat pe locul al optulea in grupa B, cu o aruncare care a masurat 19,83 metri.


Tot simbata, in finala de 20 de kilometri mars, atletul român Silviu Casandra s-a clasat pe locul al 19-lea, terminind cursa dupa o ora, 23 de minute si 46 de secunde. Medalia de aur a fost cistigata de ecuadorianul Jefferson Perez.


In finala probei feminine de 20.000 de metri mars, sportiva româna Claudia Stef (CSM Craiova) s-a clasat, ieri, pe locul al optulea. Stef a terminat cursa dupa o ora, 30 de minute si sapte secunde, realizind cea mai buna performanta a sa in acest sezon. Alta atleta româna participanta la aceasta proba, Ana Maria Groza, s-a clasat pe locul al 14-lea la finalul cursei, cu timpul de 1h31’48”. Medalia de aur i-a revenit rusoaicei Olympiada Ivanova, care a stabilit totodata si un nou record mondial, trecind linia de sosire dupa o ora, 25 de minute si 41 de secunde. Pe treapta a doua a podiumului a urcat Ryta Turava din Belarus (1’27″05), iar bronzul i-a revenit portughezei Susana Feitor (1’28″44).


Tot ieri, sportiva româna Nicoleta Grasu s-a calificat in finala probei de aruncare a discului. Grasu s-a clasat pe locul al treilea in cadrul grupei B de calificare, cu o aruncare de 62,06 metri. In finala acestei probe s-au calificat 12 atlete, cel mai bun rezultat din calificari fiind realizat de rusoaica Natalya Sadova, care a reusit o aruncare de 63,65 de metri. Finala probei de aruncarea discului se va disputa miine, incepind cu ora 18.35 (ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS