12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOra exacta se da tot la Bucuresti

Ora exacta se da tot la Bucuresti

Echipele nou-promovate in prima liga a fotbalului românesc, Pandurii, FC Vaslui si Jiul Petrosani, au pierdut pe linie in prima etapa a Diviziei A, desi au jucat pe teren propriu. In schimb, trei dintre candidatele la titlul de campioana, Steaua, Rapid si Dinamo, si-au trecut in cont cite o victorie in deplasare, dovedind inca o data ca ora exacta in fotbalul din tara noastra se da la Bucuresti. Finalista Cupei UEFA Intertoto, CFR Cluj, a remizat in Regie, iar FC National a obtinut o victorie norocoasa in disputa din Cotroceni cu FCM Bacau. Ultima partida a rundei inaugurale a Diviziei A, Poli Timisoara – Poli Iasi, s-a jucat aseara, dupa inchiderea editiei.


Jiul Petrosani – Gloria Bistrita 0 – 2


Nou-promovata Jiul Petrosani a fost invinsa vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), de Gloria Bistrita, in primul meci al etapei intii a Diviziei A. Gloria a inscris prin Paduretu (’45) si S. Costin (’61). La finalul jocului, suporterii Jiului i-au adresat injurii antrenorului Ionut Chirila si i-au strigat sa plece inapoi la Bucuresti, acuzindu-l ca a distrus echipa care a promovat in Divizia A. „Daca vom juca tot asa, nu vom obtine nici macar sase puncte in acest campionat“, a spus dupa meci patronul Jiului, Alin Simota.


Antrenorul Jiului, Ionut Chirila, si-a convocat jucatorii la o sedinta dupa infringerea din meciul cu Gloria Bistrita, si a hotarit ca echipa sa intre in cantonament pentru meciul urmator inca de vineri seara, de la ora 23.00. Chirila s-a aratat nemultumit de evolutia lipsita de curaj a jucatorilor sai si a decis sa nu le acorde acestora decit citeva ore libere dupa meciul cu Gloria Bistrita.


FC National – FCM Bacau 1-0


In cel de-al doilea meci al rundei inaugurale a Diviziei A, FC National a invins vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia FCM Bacau. Unicul gol al partidei a fost inscris in minutul 13, de Mircea Oprea, care a profitat de o gafa comisa in careul de sase metri de fundasul dreapta bacauan, Stefan Apostol. In minutul 87, Shorj a fost eliminat de pe teren, dupa ce a primit al doilea cartonas galben.


Antrenorul echipei FC National, Roberto Landi, a spus ca ar fi fost echitabil un rezultat de egalitate in partida cu FCM Bacau. „Stiam ca e o partida dificila, pentru ca FCM Bacau este o echipa a carei principala caracteristica este forta. Cred ca o remiza ar fi fost echitabila, tinind cont de ocaziile pe care si le-a creat adversara noastra. Am fost norocosi, am obtinut victoria si am inceput sezonul cum nu se putea mai bine“, a afirmat Landi.


FC Arges – Steaua 0-1


In derbiul primei etape, campioana României, Steaua Bucuresti, a invins simbata, in deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia antrenata de Sorin Cirtu, FC Arges. Steaua a marcat prin Nicolae Dica, in minutul 34, care a inscris de la 35 de metri din lovitura libera. In minutul 45, jucatorul pitestean Liviu Negoita a fost eliminat de pe teren, dupa un fault dur asupra lui George Ogararu. Meciul a fost intrerupt in minutul 25, din cauza ploii, fiind reluat dupa 15 minute. Mai mult de jumatate din spectatori au parasit stadionul dupa ce meciul a fost intrerupt.


FC Vaslui – Rapid 0-1


Nou-promovata FC Vaslui a pierdut simbata, cu scorul de 0-1 (0-1), meciul sustinut acasa in compania formatiei Rapid. Giulestenii au deschis scorul in minutul 42, prin Romeo Stancu. In minutul 43, Bogdan Panait a marcat pentru FC Vaslui, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Antrenorul echipei FC Vaslui, Basarab Panduru, a spus dupa meciul cu Rapid ca ar fi „un lucru mare“ daca formatia sa ar obtine patru puncte in cinci etape si i-a asigurat pe fani ca nu va parasi gruparea vasluiana atit timp cit au incredere in el.


Sportul Studentesc CFR Cluj 1 – 1


Sportul Studentesc a remizat simbata, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), in partida sustinuta in compania formatiei CFR Cluj. In minutul 17, Secareanu a sutat slab din careu, insa mingea a trecut printre mai multi jucatori ai celor doua echipe si a intrat in plasa pe sub portarul Petru Turcas. CFR Cluj a egalat in minutul 67, prin Sorin Oncica. Tehnicianul „studentilor“, Dan Petrescu, a spus dupa meci ca sezonul competitional 2005/2006 va fi unul foarte greu pentru echipa sa, din cauza conditiilor precare de pregatire si a lipsei banilor necesari pentru achizitionarea de noi jucatori. „Va fi un an foarte greu pentru Sportul. Mi-e foarte greu, conditiile de aici nu sint inca ce vreau eu. Sint promisiuni, dar nu se face nimic. Conditiile de antrenament nu sint cele pe care le vreau, sint multe lucruri care m-au facut sa ma gindesc la plecare. M-am gindit insa bine si nu puteam sa las echipa inaintea primei etape“, a spus „Bursucul“.


Otelul Galati – Dinamo 1-4


„Ciinii rosii“ au facut ieri instructie cu galatenii, care au pierdut in intersezon multi jucatori, iar achizitiile pe care le-au facut nu se ridica la nivelul celor plecati. Galatenii au marcat primii, dar in propria poarta, D. Munteanu lasindu-l fara replica pe goal-keeper-ul Barbu cind a vrut sa respinga o centrare pentru Fl. Petre (’25). In minutul 36, Baltoi a stabilit scorul pauzei, 2-0, iar in partea a doua a intilnirii Zicu si-a trecut in cont „dubla“ (’71, ’74). Badescu a marcat golul de onoare al galatenilor (’87), cu un sut superb de la 18 metri, insa acest lucru nu a sters impresia ca Otelul va fi una dintre candidatele la retrogradare. din noua editie de campionat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS