8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMai este mult de munca

Mai este mult de munca

Universitatea – FC Oradea 1-0


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 500.


• A marcat: Mitchell ’59.


Universitatea: Bornescu – Saceanu, Ciuca, Stoica, Mitchell – Dananae, D. Mihai, A. Ionescu, Velcovici – Dina, A. Piturca. Au mai intrat: Pirvu, Girla, Curteanu, Argintaru, Clitnovici, Craciunescu, Feleaga. Antrenor: Ovidiu Stinga.


FC Oradea: Vitca – Mihut, C. Ciobanu, Fl. Lazar, Luput – T. Grigorie, Sfirlea, C. Munteanu, Gado, Fl. Neaga – Miculescu. Au mai jucat: Lazarescu, Lupascu, Fele, Sabou, Lungan, Bumb, Lucacs, Oprea, Patrascu. Antrenor: Alin Artimon.


• Au arbitrat: Fl. Duinea – G. Tulba, A. Popescu.


In timp ce Vasluiul si alte echipe mici adulmeca parfumul Diviziei A, Universitatea se chinuie sa-si refaca imaginea sifonata pornind de jos, din locul in care nimeni nu ar fi crezut ca este posibil. Dupa primele dispute din primul esalon, vizionate fara interes de suflarea alb-albastra, Universitatea a mai facut o repetitie inaintea debutului Diviziei B. Adversara… o echipa de traditie si cu pretentii, in timp ce locul si ora de disputare au obligat suporterii sa-si reaminteasca de trecut.


Inceputul partidei dintre Universitatea si FC Oradea a fost caracterizat de ambitie si de dorinta de a invinge, nicidecum de veleitati fotbalistice, pentru ca nu avea cine sa demonstreze asa ceva, un cuvint greu de spus in acest sens avindu-l si terenul umed. Jumatatile de ocazii irosite cu nonsalanta de Alex Piturca si de Mihai Dina aveau sa animeze cei cinci sute de spectatori, nu sa-i convinga de faptul ca Universitatea este capabila de spectacol si de un rezultat merituos. Scorul alb consemnat la pauza reflecta perfect cele intimplate in teren, cu toate ca alb-albastrii s-au opus cu vehementa acestui fapt.


A urmat o repriza secunda in aceeasi nota calitativa, cu Universitatea incercind sa desfaca apararea oaspetilor si sa puncteze pentru a cistiga simpatia si increderea suporterilor. Contraatacurile taioase ale oradenilor aveau sa creeze panica in defensiva olteana, care a cedat o singura data, cind Mitchell a comis un fault in careu soldat cu o lovitura de la punctul cu var. Sfirlea nu a reusit sa-l invinga pe Bornescu, pentru ca sutul sau a fost slab si telefonat, moment in care alb-albastrii au constientizat ca adversarul este capabil de surpriza si, ca urmare, au iesit mai mult la joc. Comasindu-i pe oradeni in propria jumatate de teren, elevii lui Stinga si-au creat mai multe ocazii de poarta, una dintre ele concretizata cu gol de Mitchell, care avea sa-si repare greseala si sa bifeze victoria Universitatii. Pirvu, cel care a stat la baza singurei reusite, a fost foarte aproape de a mari diferenta de pe tabela de marcaj, insa taria sutului a lasat de dorit, dezamagirea celor din tribune fiind evidenta.


Universitatea a reusit sa invinga pe FC Oradea, insa a demonstrat ca omogenitatea este departe de a se fi instalat si ca mai este mult de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS