14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPoli Timisoara a fost egala marelui Juve

Poli Timisoara a fost egala marelui Juve

Revolutia fotbalistica de la Timisoara a atins apogeul miercuri seara, cind campiona Italiei, Juventus Torino, a poposit pe „Dan Paltinisanu“ pentru un amical cu Poli. Trupa lui Olaroiu a fost la inaltime, fiind egala celei mai celebre formatii din Peninsula (2-2), sosita in Banat, cu doua exceptii (Del Piero si Trezeguet), cu toate vedetele.


Violetii au intrat chiar in avantaj la pauza, spre bucuria celor peste 30.000 de spectatori care au creat o atmosfera cu adevarat italiana, golul venind dupa o faza pornita de la Viorel Moldovan si finalizata cu singe rece de Gigel Coman (’21), care nu a tinut cont ca l-a avut in fata pe cel mai scump portar din lume. Revenirea „Batrinei Doamne“ s-a datorat lui Mutu, atacantul român egalind dupa o centrare a lui Ibrahimovici (’48), tot el fiind la originea penaltiului obtinut de Zebina si transformat de fostul atacant al lui Ajax (’52). Banatenii nu au parasit insa terenul invinsi, Paleacu egalind in ultimul minut dupa ce a transformat un penalti acordat de Marian Salomir pentru un fault comis de Cannavaro asupra lui McKain.


Iata si cele doua formatii care s-au infruntat la Timisoara:


Poli: M. Popa – Olah (’59, Batrinu), McKain, Cinu (’88, M. Rus), Balace (’88, S. Radoi) – Caramarin (’75, Silvasan), Osei, Naidin (’88, Velcea), G. Coman (’71, Galdean) – V. Moldovan (’75, Mansour), G. Bucur (’79, Paleacu).


Juventus: Buffon – Zebina (’87, Birindelli), Thuram, Cannavaro, Zambrotta (’87, Pessotto) – Camoranesi, Vieira, Emerson (’61, Blasi), Nedved (’77, Olivera) – Mutu (’61, Zalayeta), Ibrahimovici.


Capello: „Poli este pregatita pentru campionat“


Concluzia acestui test de verificare a fost trasa de tehnicianul lui Juventus, Fabio Capello. „Poli a jucat un amical de prestigiu, important in istoria lor. Echipele din România joaca un fotbal bun. Au jucatori de un nivel bun. Aceasta echipa este deja pregatita pentru campionat, in timp ce noi mai avem de lucru. Mi-a placut evolutia generala a echipei, jucatorii s-au prezentat bine, mai ales in repriza a doua. Sint insa suparat pentru ca echipa nu a ramas in atac si a fost egalata in minutul 94. Publicul a fost foarte frumos, ospitalier, a fost frumos sa jucam cu stadionul plin. Partida a fost buna, am intilnit o formatie bine organizata, care ne-a creat probleme mai ales prin viteza atacantilor, in conditiile in care noi sintem inca in pregatiri“, a mentionat antrenorul care are la activ titluri de campion cu AC Milan, Real Madrid, AS Roma si Juventus.


In privinta lui Adi Mutu, Capello a precizat: „Mutu trebuie sa lucreze ca toti ceilalti, este loc pentru toata lumea. Campionatul este foarte lung si este nevoie de rabdare. Nu exista nici o indoiala ca este un jucator bun. Mutu s-a miscat bine, ca toti ceilalti si el munceste foarte mult, pentru ca nu are vivacitatea necesara, fiind in perioada de pregatire“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS