22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClujenii joaca finala cu Lens

Clujenii joaca finala cu Lens

Aventura europeana a echipei CFR Cluj continua, ardelenii ajungind in finala Cupei Intertoto, unde, intr-o companie selecta, se vor „bate“ cu francezii de la Lens pentru accederea in primul tur al Cupei UEFA. Pentru celelalte doua locuri de UEFA se lupta Hamburg SV si Valencia, respectiv Deportivo La Coruna si Olympique Marseille.


Fara Dorinel Munteanu in teren (suspendat), „feroviarii“ s-au distrat miercuri dupa-amiaza cu lituanienii de la Zalgiris Vilnius, pe care i-au invins cu scorul de 5-1, in mansa secunda a semifinalelor competitiei. Ex-sovieticii si-au aratat limitele si au fost o prada usoara pentru CFR, marea surpriza din Intertoto. Golgheterul echipei in aceasta competitie, Cosmin Tilinca, a marcat al saptelea sau gol, deschizind scorul cu un lob cu capul peste portarul lituanian, iesit dintre buturi (’11). Pina la pauza, Jula a punctat pentru 2-0, dintr-un penalti (’44), la reluare gazdele izbutind inca trei goluri spectaculoase, prin Coroian (’50), lob de la 18 metri, Minteuan (’56), dupa o frumoasa actiune personala, si Anca (’72), sut din mijlocul careului. Golul de onoare al celor de la Zalgiris a fost reusit de Joskas (’80).


Adversara „ceferistilor“ din finala de pe 9 si 23 august, RC Lens, a spulberat fosta echipa a lui Dorinel Munteanu, VfL Wolfsburg, cu 4-0, dupa 0-0 in Germania, golurile francezilor fiind reusite de Aruna (’43), Keita (’48) si Jemaa (’88, ’90). In celelalte partide din returul semifinalelor acestei competitii s-au inregistrat rezultatele: Roda Kerkrade – Valencia 0-0 (in tur, 0-4), Hamburg SV – Sigma Olomouc 3-0 (1-0) – B. Lauth ’30, ’82, van der Vaart ’56; Newcastle – Deportivo La Coruna 1-2 (1-2) – Milner ’39 / J. Andrade ’45, Munitis ’48; Olympique Marseille – Lazio Roma 3-0 (1-1) – Niang ’60, Mendoza ’62, Ribery ’65.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS