Acasă Sport Antrenament pentru Rosenborg

Antrenament pentru Rosenborg

Liga Campionilor, turul doi preliminar, mansa secunda


Steaua – Shelbourne 4-1, in tur, 0-0


• Stadion „Steaua“, spectatori: 12.000.


• Au marcat: Nicolita ’18, V. Iacob ’27, Dinita ’61, Oprita ’90-p / J. Byrne ’38.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, E. Baciu, Ghionea, Nesu – Nicolita (’90, Paraschiv), Radoi, Lovin, Bostina (’75, Oprita) – N. Dica, V. Iacob (’46, Dinita). Antrenor: Oleg Protasov.


Shelbourne: Delaney – O. Heary, J. Harris, Rogers, Crawley (’58, Flaming) – Baker (’80. J. Ndo), S. Byrne, A. Moore (’66, Hoolahan), Cahill – J. Byrne, Crowe. Antrenor: Pat Fenlon.


• Cartonase galbene: Dinita (2) / A. Moore, J. Ndo.


• Cartonase rosii: N. Dica (‘5), Dinita (’90) / Rogers (‘5).


• Au arbitrat: C. Colombo – V. Texier, E. Dansault (toti din Franta).


Steaua a avut ceva emotii pina sa obtina calificarea in turul trei preliminar al Ligii Campionilor si sa se afle la doar doua partide de grupele competitiei, unde nici o echipa româneasca nu a mai ajuns in ultimii zece ani. Dupa remiza de la Dublin, trupa lui Protasov a tremurat putin pina sa se desprinda de irlandezii de la Shelbourne, extrem de ambitiosi. De altfel, inainte sa-si vada de joc, cei din teren au avut de impartit unele polite ramase din tur, Dica si Rogers luind drumul vestiarelor inca din minutul cinci, unde au continuat disputa inceputa pe teren.


Oaspetii au fost foarte aproape sa marcheze primii, dupa o lovitura de cap a lui J. Byrne si o bilbiiala intre Hamutovski si Radoi, mingea lovind bara. Scapati ca prin minune, stelistii au ripostat si au marcat de doua ori, prin Banel Nicolita (’18), dupa o lansare de 50 de metri a lui Ghionea, si Victoras Iacob (’27), servit ideal de… Crawley. Shelbourne a redus din diferenta in minutul 38, prin Jason Byrne, dar nu a reusit decit sa mai faca doua cadouri ros-albastrilor, care nu au iertat. Portarul irlandez Delaney a luftat la marginea terenului, iar Dinita a interceptat si a trimis in poarta goala (’61), meciul, devenit intre timp un antrenament util in privinta dublei cu Rosenborg, fiind inchis de reusita din penalti a lui Oprita, dupa un hent in careu al lui Heary.


Protasov a fost multumit


La finalul partidei, antrenorul ucrainean Oleg Protasov s-a declarat satisfacut de victoria elevilor sai, aratindu-se optimist si in privinta confruntarilor cu Rosenborg. „Sint multumit ca am cistigat si ne-am calificat. Stiam ca nu va fi usor. Puteam sa inchidem jocul mai repede, dar este bine si asa. L-am schimbat pe Victoras Iacob pentru ca la pauza a avut febra si a vomitat. Nu comentez deciziile arbitrului legate de eliminari, insa in Europa cum gresesti, cum esti taxat, orice eroare se plateste“, a spus Protasov, care a completat ca Steaua poate trece si de Rosenborg.


Si Pat Fenlon, tehnicianul irlandezilor, a fost multumit, dar de faptul ca elevii sai au marcat in Ghencea, „lucru pe care nu l-au reusit multe echipe in fata Stelei“. „Am primit usor golul trei, sint dezamagit de jocul fundasilor si cred ca am luat niste goluri fara sare si piper“, a mai spus Fenlon, care a acuzat si unele scandari rasiste venite din tribune: „Nu este posibil ca, in cupele europene, cei doi jucatori de culoare din echipa mea sa fie agresati verbal de spectatori“.

Exit mobile version