10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRossi schimba istoria motociclismului

Rossi schimba istoria motociclismului

Pilotul italian Valentino Rossi, de sase ori campion mondial la motociclism, si-a prelungit cu un an, pina in 2006, contractul cu Yamaha, a anuntat constructorul japonez. „Rossi va continua sa concureze pentru Yamaha si in Campionatul Mondial de motociclism din 2006“, se arata in comunicatul echipei japoneze.


„Sint multumit ca pot anunta prelungirea acordului cu Yamaha. Anul trecut a fost magic: am cistigat prima mea cursa cu Yamaha si apoi am cistigat campionatul. Am o relatie fantastica cu cei din echipa si am muncit din greu pentru a face din M1 o motocicleta atit de competitiva ca in prezent. Era logic sa mai ramin un an la Yamaha“, a spus Rossi, care are 26 de ani.


„Il Doctore“ si-a impus insa conditiile sale in noul contract. El va avea un statut independent fata de restul echipei, fara colegi in boxa sa de la standuri. De asemenea, pe carena motocicletei lui Rossi nu va aparea marca de tigari care sponsorizeaza Yamaha, ci marca italiana a operatorului italian de telefonie Tim.


Rossi atenteaza la pozitiile detinute de legendele motociclismului


Rossi, cistigator al Grand Prix-ului Germaniei, desfasurat duminica, pe circuitul de la Sachensenring, a obtinut astfel a 76-a victorie din cariera din 150 de Grand Prix-uri la care a luat startul. „Il Doctore“ l-a egalat astfel pe legendarul pilot britanic Mike Halewood, care ocupa locul al treilea in clasamentul din toate timpurile al invingatorilor in aceste curse. In aceasta ierarhie, primul loc este ocupat de italianul Giacomo Agostini, cu 122 de victorii, in timp ce pe pozitia a doua se situeaza spaniolul Angel Nieto, cu 90 de succese.


In cursa desfasurata duminica pe circuitul de la Sachensenring, Rossi a fost urmat de spaniolul Sete Gibernau (Honda) si de americanul Nicky Hayden (Honda). Campion mondial in 2004 pe Yamaha, Rossi are sansa sa cistige titlul mondial si in 2005, la al doilea sezon petrecut la echipa japoneza. Pilotul italian a cistigat opt din cele zece Grand Prix-uri disputate pina in prezent, avind un avans de 120 de puncte fata de urmatorul clasat, compatriotul sau, Marco Melandri (Honda). In clasamentul general, dupa zece din cele 17 etape, conduce Valentino Rossi, cu 236 de puncte, urmat de italianul Marco Melandri (Honda), cu 116 puncte, si de Sete Gibernau (Honda), cu 115 puncte.


Valentino Rossi a devenit campion mondial in 1997 (la clasa 125 cc), in 1999 (250 cc) si intre anii 2001 si 2004 (mai intii la 500 cc si, incepind din 2002, la MotoGP).


„Il Doctore“ este indragostit de Formula 1


La o zi dupa ce si-a prelungit cu un an contractul cu Yamaha, Valentino Rossi a urcat din nou la bordul unui monopost de Formula 1 Ferrari. Evolutia lui Rossi la volanul monopostului a avut loc pe circuitul privat de la Fiorano (Italia) si a fost urmarita de presedintele lui Ferrari, Luca di Montezemolo. „Il Doctore“ a mai pilotat un bolid Ferrari si anul trecut, in aprilie.


Daca Valentino Rossi se va decide sa renunte la motociclism in favoarea automobilismului, va calca pe urmele britanicului John Surtees, care a cistigat Campionatul Mondial de Formula 1 in anul 1964, dupa ce reusise sa cucereasca sapte titluri de campion la motociclism. Ultimul pilot care a schimbat cursele pe doua roti cu cele pe patru roti a fost venezueleanul Johnny Cecotto, care a participat la competitiile din Formula 1 in 1983 si in 1984. In cazul in care va accepta sa se alature scuderiei Ferrari si va cistiga titlul mondial, Rossi ar avea sansa sa devina primul pilot italian, dupa Alberto Ascari (in sezonul 1952-1953), care reuseste acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS