27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport150 de sportivi la Trofeul Tiriac

150 de sportivi la Trofeul Tiriac

Incepind de astazi, timp de zece zile, sportul alb va pune stapinire pe Craiova. Pentru prima data in Banie va avea loc un turneu international de tenis din Seria Futures, competitie care face parte din circuitul României sub titulatura „Tiriac Trophy“ si care este dotata cu premii in valoare de 10.000 de dolari. Gazda turneului va fi baza sportiva Recon de la Hanul Doctorului, cea mai noua si moderna din Banie si la care ieri se faceau ultimele retusuri inaintea acestui important eveniment sportiv. Complexul cuprinde sapte terenuri, cinci de joc si doua de antrenament, dintre care trei dispun de nocturna, baza fiind dotata si cu sala de refacere si vestiare moderne.


La acest turneu masculin de seniori, la care coorganizator este FRT, sint asteptati aproape 150 de tenismeni, jucatori profesionisti din 22 de tari, printre care SUA, Argentina, Brazilia, Franta, Spania, Australia, Germania, Italia, Anglia, Rusia, Croatia sau Cehia. Dintre sportivii români participanti, cel mai bine clasat este Adrian Ungur (locul 208 ATP), dar in competitie vor mai intra si Victor Crivoi, Adrian Cruciat, Artemon Apostu-Efremov sau Catalin Gird.


Competitia va debuta astazi cu precalificarile la simplu (4-5 august), si va continua cu calificarile in proba de simplu (6-8 august), urmate de stabilirea tabloului principal de concurs (simplu si dublu), unde vor intra 32 de participanti (8 august), finalele fiind programate pe 14 august. Pina ieri se inscrisesera 71 de jucatori, dar in concurs vor mai intra si sportivii eliminati de la turneele similare aflate in desfasurare la Bals si Timisoara, plus cei din Banie.


Dintre tenismenii craioveni, pina ieri se inscrisesera in competitie cinci, toti juniori de la CSM – Recon. In premiera, in precalificari va intra tinarul Dragos Ionescu (13 ani), pe tabloul de 64 din calificari figurind si Catalin Cotora si Mihaita Aldea, in timp ce pe tabloul principal se afla deja Victor Stanica si Alin Enescu. La inscriere mai sint asteptati si alti tineri tenismeni craioveni de perspectiva ca Vasile Teodor, Alexandru Banciu si Florin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS