10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSase atleti din Craiova pleaca la Helsinki

Sase atleti din Craiova pleaca la Helsinki

In perioada 6-14 august, la Helsinki este programat Campionatul Mondial de atletism pentru seniori, cea mai importanta competitie a acestui an si principalul obiectiv al Federatiei Române de Atletism (FRA) pe 2005. Craiova va fi reprezentata aici de sase atleti, cinci de la CSM Universitatea si unul de la Olimpic Sport.


De la CSM „U“ Craiova, Monica Iagar va concura in proba de inaltime, Mihaela Stancescu-Neacsu la 800 metri si stafeta 4x400m, Claudia Stef la mars, iar Nuta Olaru si Aura Buia la maraton. De la Olimpic Sport, Corina Dumbravean va participa la 1.500 metri si n-ar fi exclus sa fie rezerva la stafeta de 4×400 metri. Delegatia României va cuprinde si doi antrenori cunoscuti ai Baniei, Horia Stef (CSM „U“) si Eleodor Rosca (Olimpic Sport), plus fizioterapeutul de la acest ultim club, Adrian Ionescu. Noul presedinte al FRA, Ilie Floroiu, nu va conduce delegatia tricolora la Helsinki, misiunea fiind preluata de directorul tehnic al federatiei, Constantin Mihail. Selectia participantilor a fost facuta in urma concursurilor interne si internationale, tinindu-se cont si de baremurile de participare stabilite de IAAF. Din lotul initial (2004) cu care s-a inceput pregatirea in vederea participarii la CM din Finlanda au facut parte urmatorii atleti legitimati la CSM Craiova: Liliana Popescu (800 metri), Nuta Olaru si Luminita Talpos (maraton), Claudia Stef (20 km mars) si Monica Iagar (inaltime).


Ionela Tirlea, vicecampioana olimpica la 400 metri garduri, nu va participa la CM de la Helsinki din cauza unei accidentari de ultima ora suferita vineri, la Oslo, in etapa de Golden League. Nici Maria Cioncan, medaliata cu bronz la JO de la Atena, nu este in plenitudinea fortelor. Este insa posibil ca Cioncan sa ia startul in proba de 1.500 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS