16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel s-a impus la dublu

Pavel s-a impus la dublu

Dupa mai bine de trei luni, de la finala pierduta in fata lui David Nalbandian, la BMW Open de la München, Andrei Pavel a reusit sa ajunga din nou in ultimul act al unui turneu ATP, pe care l-a si cistigat. La competitia de la Kitzbuhel (Austria), dotata cu premii totale in valoare de 646.250 de euro, „Cneazul“ s-a impus in proba de dublu, unde a facut pereche cu cehul Leos Friedl, jucator care triumfase si la editia de anul trecut, unde il avusese ca partener pe compatriotul sau Frantisek Cermak. In finala, Pavel si Friedl, considerati favoritii numarul 4, au invins, cu scorul de 6-2, 6-7 (5), 6-0, cuplul belgian format din fratii Christophe si Olivier Rochus, aflati printre capii de serie ai intrecerii de simplu. In semifinale, perechea româno-ceha trecuse de tandemul argentinian Mariano Puerta / Lucas Arnold, cu 6-2, 6-4.


Pentru Pavel, lucrurile nu au stat la fel de bine si la dublu, el fiind invins in turul trei al competitiei. Intrat direct in runda secunda, deoarece a fost desemnat cap de serie numarul 10, tenismanul român l-a depasit pe Schuettler cu 6-4, 3-6, 7-6 (4), dar nu a mai putut trece si de Mikhail Youzhny, in fata caruia a abandonat din cauza unei accidentari in setul doi, la scorul de 2-6, 0-1, jucatorul rus fiind apoi invins de Gaston Gaudio (4-6, 6-4, 4-6), care a si cistigat competitia, dupa 2-6, 6-2, 6-4, 6-4, cu spaniolul Fernando Verdasco.


La acest turneu din Austria au mai participat si alti doi tenismani români, Victor Hanescu si Razvan Sabau. Hanescu, considerat favoritul numarul 15, a ajuns pina in turul patru unde a fost depasit cu 6-3, 6-3 de Verdasco, finalistul competitiei. Bucuresteanul trecuse lejer in turul doi de Tomas Behrend, 6-0, 6-1, iar apoi de Mariano Puerta, finalistul din acest an de la Roland Garros, cu scorul de 6-4, 6-3. In schimb, Sabau a fost stopat din runda inaugurala, invins cu 6-3, 6-2 de Nicolas Almagro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS