20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe cine mai oltenizam?

Pe cine mai oltenizam?

Universitatea incepe campionatul Diviziei B cu doua puncte in minus, iar lotul actual, pe linga o lipsa de omogenitate, explicabila in aceasta etapa de pregatire, mai sufera si la alte capitole. Pentru ca dezideratul dorit de intreaga suflare olteneasca, revenirea pe prima scena, sa se implineasca, oficialii olteni incearca completarea lotului, desi multe intentii au inceput, rind pe rind, sa cada. Prunea, Raducanu, Nanu, Panc, Ghindeanu si altii n-au fost agreati sau nu s-au gasit solutii financiare pentru achizitionarea lor.


Fara fundas dreapta


Daca ar fi sa facem o analiza din tribuna a compartimentelor Universitatii, am ajunge la citeva concluzii, destul de evidente, probabil, si pentru cei care conduc destinele oltenilor. Indiscutabil, Mircea Bornescu este un fel de lider al noii Universitati, iar prezenta lui intre buturile portii alb-albastre da mare incredere coechipierilor. El a fost obligat sa refuze unele oferte tentante din Divizia A, ultima venind chiar din Ghencea, dar nu regreta. Fostii lui patroni, finantatorii de la FC Caracal, l-au caracterizat nu numai ca un talent deosebit, dar si ca un om de un mare caracter, ceea ce conteaza mult in fotbal. Bornescu are, la Universitatea, sansa de a se pregati cu un antrenor de portari, nimeni altul decit tehnicianul de la lotul national, Gabriel Boldici.


Un alt fotbalist care a confirmat este australianul Josh Mitchell, caracterizat de unii oficiali, pe buna dreptate, un tinar cu multe calitati fotbalistice, un nume de care probabil se va mai auzi si care l-a impresionat si pe antrenorul-manager Stinga. Mitchell evolueaza in zona centrala, cam pe acelasi post cu Catalin Craciunescu, concurenta fiind benefica pentru Universitatea. In fata lui „Chilavert“, cum este supranumit Bornescu, este insa un post neacoperit, cel de fundas dreapta. S-ar parea ca acest post deficitar este si pe lista de prioritati a patronului Mititelu.


Intra si Stinga la mijloc?


In privinta compartimentului „muncitor“, mijlocul, acolo unde se poate decide uneori soarta unui meci, jucatorii actuali par a fi „furnici“ bune. A dezamagit, in primul rind, australianul Clitnovici, dar si atacantul Gecic. Nu este numai punctul nostru de vedere, ci si al majoritatii suporterilor obiectivi. Ca cei subiectivi plagiaza alte pareri, e problema lor. L-am atentionat pe patronul Universitatii inca de acum aproape doua luni ca se pacaleste iarasi cu acest Clitnovici, dar, drept raspuns, am fost calomniat de un slujbas de pe Unirii 86… Nu stiu daca antrenorul Ovidiu Stinga s-a pronuntat in privinta lotului de australieni, dar nu cred ca reconstruim Universitatea cu Clitnovici si cu Gecic, mai ales ca sint juniori olteni peste valoarea acestor jucatori umflati prin casete si declaratii. Probabil ca impresarul-antrenor Dan Stalinescu vrea sa-i vinda la pachet, situatie in care Mititelu va fi pacalit. Pentru ca, vorba unui apropiat al Universitatii, Clitnovici si Gecic nu sint nici de „Primavara“, adica nici de Divizia C. „Clitnovici si Gegic n-au nici o treaba cu fotbalul!“, a fost parerea unui om de fotbal, implicat in fenomenul Universitatea. La ultimul amical, cel cu CSM Rimnicu Vilcea, Gecic a fost folosit foarte putin. Probabil ca antrenorii s-au convins ce „scula“ de fotbalist este!


N-ar fi exclus ca sa intre la joc si Ovidiu Stinga. Decizia asta are mai putina importanta acum, desi Dorinel Munteanu, la 37 de ani, face minuni ca antrenor-jucator la CFR Cluj.


Apetrei: „Vin la Craiova pentru performanta!“


Definitivarea lotului oltenilor nu s-a incheiat, dar in aceasta saptamina se vor clarifica unele situatii privind viza lui Jaber, probabila sosire a albanezilor, cit si altele. Cum atacul a fost considerat si de oficialii Universitatii un punct destul de nevralgic, s-a reusit, reamintim, aducerea atacantului Jiului, Gabriel Apetrei. Este asteptata cartea verde din Grecia pentru Lucian Pirvu, cit si viza pentru Jaber, irakianul intirziind totusi destul de mult.


De astazi, la antrenamentele Universitatii va fi prezent si Gabriel Apetrei. Ieri, acesta a afirmat: „Sint al Universitatii pentru patru ani si vin cu inima deschisa la Craiova. Pentru mine, Universitatea inseamna mult si vreau sa nu-i dezamagesc pe cei de la Craiova, care au avut mare incredere in mine. Vin la Craiova pentru performanta. Primul obiectiv este repromovarea in Divizia A, obiectiv pe care l-am reusit cu Jiul in sezonul trecut, 2004/2005. Dar performanta inseamna apoi participarea in Cupele Europene. Le transmit inimosilor suporteri ai Universitatii ca voi face totul ca sa nu-i dezamagesc. Ii rog sa aiba incredere in mine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS