12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele gorjene au inceput bine sezonul

Echipele gorjene au inceput bine sezonul

La primele meciuri oficiale de dinaintea inceperii campionatului, cele contind pentru faza a doua a Cupei României, formatiile gorjene s-au descurcat foarte bine, reusind sa acceada in faza urmatoare a „competitiei KO“, Petrolul Ţicleni eliminind insa tot o echipa din Gorj, mult mai titrata EMC Rovinari.


Reunita abia de doua zile din vacanta, Minerul Matasari a furnizat surpriza acestei etape a Cupei României, reusind sa invinga fosta divizionara B Building Vinju Mare cu scorul de 2-0. Cojocaru a deschis scorul in minutul 11, iar Homea l-a majorat in minutul 47, prilejuind debutul cu dreptul pe banca tehnica a „minerilor“ a cuplului de antrenori Solea – Alecu. „Am jucat tactic exceptional“, a afirmat la finalul partidei directorul sportiv Tanasie Ghimis, remarcindu-i pe Hirsu, Iovan si Oprita. Tehnicienii divizionarei C gorjene au mizat pe urmatorul unsprezece: Hirsu – Oprita, Iovan, Ardeoiu, Cojocaru, Baraitaru, Marius Lupsoiu, Nicolaescu, Barbacioru, Homea, Lacatusu. Au mai evoluat Moraru, Mihai Lupsoiu si Bilaus. La meci a asistat intreaga conducere a Centrului Energetic Turceni, sponsorul echipei, in frunte cu directorul general Simionescu si noul presedinte Ion Ruset.


In derbiul echipelor gorjene, Petrolul Ţicleni s-a calificat, pe teren propriu, in dauna lui EMC Rovinari, reusind sa intoarca rezultatul, dupa ce oaspetii au deschis scorul. Baltaretu a marcat pentru echipa lui Gabi Zahiu in minutul 30, Patrasciu aducind egalarea sase minute mai tirziu, pentru ca Manole sa consfinteasca, in minutul 60, victoria meritata a „petrolistilor“. „Au fost mai buni ca noi“, a recunoscut antrenorul Gabi Zahiu la finalul jocului. „Am inceput pregatirea mai tirziu, au lipsit citiva jucatori. Noi am tratat meciul foarte usor. Mi-am dat seama de caracterul jucatorilor. Ai mei au avut fite in cap“, si-a criticat Zahiu elevii. EMC Rovinari a aliniat urmatorul unsprezece: Mitrica – Pamfiloiu, Cotet, Nicolae, Baltaretu, Dudau, Ciocoi, Stanciu, Litoiu, Mihut si Negru. Au mai fost folositi Gheorghita, Hidis si Crac.


Si Arsenal Motru s-a calificat in turul trei al Cupei României, dupa ce a invins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Minerul Mehedinti. Faza urmatoare a competitiei este programata miercuri, 10 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS