24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChimia s-a impus la Severin

Chimia s-a impus la Severin

Desi in confruntarea de la Drobeta Turnu Severin s-a bazat doar pe unsprezece jucatori, Chimia Craiova s-a impus fara probleme cu scorul de 4-2 in fata unei formatii din esalonul trei, CS Severnav, calificindu-se in turul trei al Cupei României. La primul meci oficial din acest nou sezon competitional, divizionara C din Banie s-a descurcat foarte bine, controlind disputa cu severinenii, incurajati de doar 50 de spectatori prezenti pe arena din cartierul Schela Cladovei.


In ciuda caldurii sufocante, jucatorii avind nevoie de multe momente de pauza pentru a „devora“ sticlele cu apa de pe marginea terenului, meciul a fost unul frumos, cu un ritm bun, marcindu-se nu mai putin de sase goluri. Superioritatea oaspetilor a fost data si de faptul ca „navalistii“ nu aveau nici un antrenament la activ, in comparatie cu adversarii, care au demarat pregatirile de aproape doua saptamini.


Craiovenii au inceput meciul in forta si, dupa doua suturi in bara, au deschis scorul in minutul 12, prin Pitiche, care l-a invins pe Usurelu cu un „trasor“ de la aproape 18 metri. O noua bara in contul „chimistilor“, autor Balutoiu, a prefatat reusita din minutul 30 a lui Florescu, scorul pauzei, 3-0 pentru oaspeti, fiind stabilit de N. Luta (’34).


La reluare, caldura si-a facut si mai mult simtita prezenta, ritmul de joc nemaifiind acelasi. Ocaziile de gol s-au rarit, insa finalul a fost incins. Severinenii au reusit sa reduca din handicap prin fundasul Brehui, care a transformat un penalti obtinut dupa un hent al lui Coanca (’71), dar craiovenii nu s-au lasat mai prejos si au refacut diferenta de trei goluri, prin Oancea (’85). Scorul final al meciului a fost stabilit de Arsu, un jucator de numai 14 ani, considerat alta speranta a fotbalului din Severin, care, intrat in teren in minutul 83, a inchis tabela in prelungiri, marcind din careu dupa o centrare a lui Gherghinescu.


Iata si cele doua echipe care s-au „luptat“ la Severin pentru un loc in turul trei al Cupei României. CS Severnav: Usurelu – Natrut, Lapadat, Cimpeanu, Brehui – Ungureanu (’46, Tarabic), Cimpoca (’81, Stroe), Gherghinescu, V. Moraru – I. Latea, Drula (’83, Arsu). Antrenor: George Cazacu.


Chimia: Cojocaru – Dinu, Dina, Coanca – N. Luta, Badau, Florescu, Stanciu, Balutoiu – Pitiche, Oancea. Antrenor: Dumitru Baluta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS