10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStrainii au sanse minime sa ramina

Strainii au sanse minime sa ramina

Dupa ce a ramasa fara nici un jucator din vechiul lot, Adrian Mititelu intentioneaza sa creeze o echipa competitiva din jucatori tineri si ieftini, care au fost crescuti in spiritul alb-albastru. Pe linga aceste transferuri, oficialii Universitatii au apelat si la serviciile mai multor fotbalisti de peste hotare pentru a intari echipa lui Ovidiu Stinga, copiind „modelul Staicu“, adica jucatori ieftini si buni, pe care sa-i poata vinde fara probleme intr-o buna zi. Asa au venit in probe, pe filiera impresarului Dan Stalinescu, australienii Daniel Clitnovici, Josh Mitchell si Daniel Gecic, completarea fiind facuta cu olandezul de 16 ani, Roy Covalenco, fundas remarcat chiar de antrenorul Universitatii, care, in sezonul anterior petrecut in Olanda, s-a ocupat si de pregatirea unei grupe de juniori a clubului Helmond.


Aflati in Craiova de aproximativ doua saptamini, australienii au evoluat in amicalele sustinute de Universitatea, mai precis cu Dunarea Giurgiu, Sportul Studentesc si in returul cu Dacia Mioveni, unde nu au convins. Evolutiile lor au fost insa laudate de Adrian Mititelu, fiind in contradictie cu opinia managerului-antrenor. De altfel, Stinga a decis dupa partida de la Mioveni sa-l trimita acasa pe Roy Covalenco, opinind depre olandez ca „este un jucator bun, dar prea tinar si neexperimentat pentru Divizia B“, soarta care ar putea fi impartasita si de mijlocasul Clitnovici, ale carui evolutii au lasat de dorit pina in prezent. Cu plus este notat Josh Mitchell, care a dovedit destule calitati si a dat o oarecare siguranta in aparare, insa este foarte greu de spus daca va semna cu Universitatea pentru ca a venit „la pachet“ cu Clitnovici si Adrian Mititelu ar fi nevoit sa-i coopteze pe amindoi, lucru neagreat, din cite se pare, de Ovidiu Stinga. Judecind la rece, si ultimul „cangur“ sosit in curtea Universitatii, atacantul Daniel Gecic, nu se incadreaza in cerintele bancii tehnice, pentru ca este greoi in miscari si nu detine un bagaj tehnic prea mare, nemultumirea lui Stinga fiind usor de „citit“ in confruntarea de la Mioveni.


In concluzie, Stinga nu vrea sa opreasca jucatori doar de dragul de a transfera, surse din angrenajul antrenorului sustinind ca australienii nu au fost doriti inca de la inceput, spre deosebire de Adrian Mititelu, care incearca sa dea lovitura cel putin cu un jucator strain, la fel cum a dat mentorul sau cu Adnan Guso si Mariko Daouda. Un motiv in plus, care intareste aceasta idee, este consemnat de faptul ca in zilele urmatoare sint asteptati la pregatiri patru albanezi, dorinta celui care prezideaza gruparea de pe Unirii 86 fiind aceea de a gasi macar doi fotbalisti „scula“ printre ei…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS