14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportZenga, la Steaua Rosie Belgrad

Zenga, la Steaua Rosie Belgrad

Fostul antrenor al Stelei Bucuresti, Walter Zenga, este, incepind de miercuri seara, noul tehnician al sirbilor de la Steaua Rosie Belgrad. Italianul a semnat cu clubul condus de fostul international iugoslav Pixie Stojkovic un contract pe o perioada de doi ani, cu un salariu anual de 180.000 de euro, si are ca obiectiv cistigarea campionatului si un parcurs cit mai lung in Cupa UEFA.


„Sint extrem de fericit! Acum pot sa ma laud cu faptul ca in cariera mea am antrenat singurele echipe din Europa de Est care au cucerit Cupa Campionilor Europeni“, a declarat fosta glorie a Interului. „Asa a vrut destinul. Eram la Ibiza in locurile in care ma aflam si atunci cind m-a chemat Steaua. Atunci m-a sunat Stoica, acum a facut-o Stojkovic. De miine (ieri – n.r.) ma apuc de treaba“, a adaugat Zenga.


Adus de Gino Iorgulescu in sezonul 2002-2003 la FC National, Walter Zenga a confirmat rapid, reusind cu echipa „bancara“ sa elimine pe olandezii de la SC Heerenveen in Cupa UEFA. In vara anului trecut, l-a inlocuit pe Victor Piturca la Steaua, echipa cu care a avut un parcurs european foarte bun, ducind-o dupa multi ani in primavara europeana. A fost insa demis de Gigi Becali cu trei etape inainte de finalul campionatului si, dupa ce a avut mai multe oferte din Europa, a decis sa antreneze celebra echipa sirba care cucerea in 1991 cel mai important trofeu continental la nivel de cluburi si care l-a avut in vizor pentru postul de antrenor si pe Gheorghe Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS