12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMax Mosley isi pierde influenta

Max Mosley isi pierde influenta

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ieri ca numai 12 piloti de Formula 1 au acceptat invitatia de a se intilni cu presedintele forului, Max Mosley, pentru a discuta despre problemele legate de securitate. „Desi numarul pilotilor care au confirmat prezenta la intilnire este mic, FIA apreciaza ca aceasta trebuie sa aiba loc“, a spus directorul departamentului de comunicare al FIA, Richard Woods, care a refuzat insa sa spuna numele pilotilor care vor fi prezenti la Cannes.


Intilnirea va avea loc pe 1 august, la Cannes, FIA conditionind organizarea acesteia de prezenta a cel putin jumatate dintre pilotii de F1 cu licenta.


In urma cu doua saptamini, inaintea Marelui Premiu al Marii Britanii, presedintele FIA, Max Mosley, i-a invitat pe pilotii de Formula 1 la o reuniune „departe de circuite“, in vederea aplanarii neintelegerilor existente intre cele doua parti. Relatiile dintre Mosley si piloti au devenit tensionate, dupa ce acestia au luat apararea echipelor care nu au luat startul in Marele Premiu al Statelor Unite, ca urmare a cererii producatorului de pneuri Michelin. Sapte echipe (Renault, Toyota, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth) au decis sa nu ia startul, din motive de securitate.


Prin vocea pilotului britanic David Coulthard (Red Bull-Cosworth), pilotii solicita, in special, sporirea masurilor de securitate in timpul testelor private.


Printre cei care au declinat invitatia presedintelui FIA se numara si pilotii echipei McLaren-Mercedes, finlandezul Kimi Raikkonen si columbianul Juan Pablo Montoya, care au motivat ca pe 1 august vor fi in vacanta. „Nu voi merge, sint in vacanta“, a spus Raikkonen.


„Am trei saptamini de vacanta. Intilnirea era un lucru bun, ea era prevazuta la Silverstone, in urma cu 15 zile, iar apoi s-a decis sa aiba loc in timpul vacantei“, a spus Montoya.


Pilotii si Mosley ar fi trebuit sa se intilneasca la Marele Premiu al Marii Britanii, insa, in ultimul moment, presedintele FIA a anulat intilnirea, propunind ca aceasta sa aiba loc pe 1 august la Cannes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS