11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu, Pavel si Sabau s-au impotmolit in turul secund

Hanescu, Pavel si Sabau s-au impotmolit in turul secund

Dupa ce au ratat calificarea in semifinalele Cupei Davis, tenismenii români care au facut parte din echipa României, invinsa cu 4-1 de Croatia la Split, au revenit in competitie la importante turnee din Europa. Victor Hanescu, Andrei Pavel si Razvan Sabau nu au spart insa gura tirgului, nici unul dintre ei neavind puterea sa depaseasca turul secund la intrecerile in care au participat.


Jucatorul cu cele mai bune rezultate in acest an, Victor Hanescu, a trecut de primul tur al turneului de la Amersfoort (Olanda), dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Bucuresteanul l-a invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-4, 7-5, pe reprezentantul gazdelor Steven Korteling si a dat piept in faza urmatoare cu argentinianul Agustin Calleri, care il depasise pe francezul Julien Benneteau in trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3. Considerat al saselea favorit al competitiei, Hanescu, care avea deja asigurate trei puncte ATP si un cec in valoare de 5.300 de euro, nu a mai avut inspiratia sa treaca si de jucatorul sud-american, in fata caruia a cedat dupa doua seturi foarte echilibrate, 6-7 (4), 4-6. Principalul favorit al Openului olandez este argentinianul Mariano Puerta, finalistul de la Roland Garros, in cealalta jumatate a tabloului principal prima sansa pentru un loc in finala avind-o chilienii Nicolas Massu si Fernando Gonzales, ultimul, finalist al editiei de anul trecut a turneului, cind a fost invins de reprezentantul gazdelor, Martin Verkerk.


Pavel a pierdut din primul meci


La turneul de la Stuttgart, dotat cu premii in valoare totala de 611.250 de euro, Razvan Sabau a trecut fara probleme de primul tur dupa ce l-a invins pe argentinianul Carlos Berlocq, jucator venit din calificari, in fata caruia nu a pierdut decit patru seturi. Sabau s-a impus cu 6-2, 6-2, dar a avut o misiune imposibila in turul secund al competitiei, unde l-a intilnit pe cehul Jiri Novak, cap de serie numarul 6, calificat direct in aceasta faza. Jucatorul român s-a tinut totusi bine in disputa cu mult mai titratul sau adversar, caruia i-a luat primul set, 6-4, pierzindu-l pe al doilea cu 4-6. In decisiv, Novak nu i-a mai dat insa nici o sansa tenismenului român, cistigind cu 6-0 si Sabau a ramas cu cele trei puncte ATP si cecul in valoare de 4.220 de euro pentru accederea in turul doi.


Peste runda inagurala a sarit si Andrei Pavel, aflat printre capii de serie. Pavel a fost desemnat favoritul numarul 12 al turneului din Germania, dar acest lucru nu l-a ajutat deloc. „Cneazul“ a dat semne de oboseala si s-a impotmolit in meciul de debut, fiind invins in turul secund de cehul Tomas Zib, care trecuse initial, cu scorul de 4-6, 7-6, 6-2, de germanul Simon Greul, jucator venit din calificari. Zib a intimpinat probleme din partea românului doar in primul set, pe care l-a pierdut cu 5-7, dar s-a impus lejer in urmatoarele doua, 6-3, 6-1, si Andrei s-a ales, pentru participare, doar cu cei 4.220 de euro si cele trei puncte ATP.


Principalul favorit al competitiei de la Stuttgart este spaniolul Rafael Nadal, rusul Nicolay Davydenko, argentinianul Gaston Gaudio sau spaniolii Tommy Robredo si David Ferrer aflindu-se si ei printre capii de serie ai puternicei intreceri denumita „Mercedes Cup“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS