Acasă Sport Mutu s-a pus pe goluri

Mutu s-a pus pe goluri

Pentru a intra in calculele lui Fabio Capello in sezonul viitor, Adrian Mutu nu are decit o singura varianta: sa evolueze cit mai bine in partidele de pregatire ale lui Juventus. Tehnicianul campioanei Italiei, care doreste sa cucereasca la anul Liga Campionilor, si-a facut deja o idee despre formula de baza cu care va ataca obiectivul, „Briliantul“ fiind insa a patra optiune pentru atacul „Batrinei Doamne“, dupa Ibrahimovic, Trezeguet si Del Piero. Internationalul român este insa apreciat de Capello, care a afirmat recent ca il are in vedere pe Mutu si nu ar fi exclus sa joace cu trei virfuri pentru a-i face loc in primul unsprezece. „Mi-a placut randamentul pe care l-a dat Mutu la Parma, cind a evoluat pe flancul sting, ca al treilea atacant. Este un jucator capabil sa se descurce pe spatii mici si mi-ar fi de folos in aceasta ipostaza“, au fost cuvintele antrenorului lui Juve.


Pentru a prinde un post de titular la Juventus, Adrian Mutu trage tare in amicale, el trecindu-si din nou numele pe lista marcatorilor formatiei torineze, de data aceasta in meciul cistigat de bianconeri, cu scorul de 5-1, in fata formatiei Pavia. Atacantul român a fost introdus in teren dupa pauza si a reusit sa marcheze cu capul, in minutul 58, la un corner executat de Olivera, ducind scorul la 3-1, fiind apoi coautor si la cel de-al patrulea gol al piemontezilor, cind i-a centrat perfect, de pe partea stinga, lui Zalayeta, care a introdus balonul in poarta (’69).


Celelalte goluri au fost marcate de Gorini (’36 – autogol), Ibrahimovic (’44) si Spagnoli (’88), respectiv, Fasano (’20). Cu aceasta ocazie a debutat la Juventus fostul capitan al lui Arsenal Londra, francezul Patrick Vieira.


Juve a inceput meciul in urmatoarea formula: Buffon – Pessotto, Thuram, Tudor, Zambrotta – Camoranesi, Blasi, Vieira, Olivera – Ibrahimovic, Trezeguet. Dupa pauza au mai evoluat Chimenti, Birindelli, Cannavaro, Chiellini, Tacchinardi, Spagnoli, Zalayeta si Mutu.

Exit mobile version