11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTerje Hauge va arbitra meciul România - Cehia

Terje Hauge va arbitra meciul România – Cehia

Federatia Româna de Fotbal a fost informata de FIFA ca meciul România – Cehia, din cadrul grupei 1, zona Europa, a preliminariilor Cupei Mondiale 2006, va fi condus de o brigada de arbitri din Norvegia. Aceasta partida se va disputa pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanta, pe 3 septembrie 2005.


Arbitru principal a fost desemnat Terje Hauge, de 39 de ani, purtator al ecusonului FIFA din anul 1993. Hauge a oficial la 76 de meciuri internationale la toate nivelurile, dar nu a condus niciodata vreo partida cu participare româneasca. In schimb, s-a aflat la centru la un singur meci al nationalei Cehiei (2-1 contra Germaniei, la Euro 2004) si la patru ale echipelor de club din Cehia (Slavia Praga si Sparta Praga) in cadrul cupelor europene.


Hauge a mai condus, printre altele, o partida din cadrul turneului final al Cupei Mondiale 2002 (Camerun – Arabia Saudita 1-0), 27 de intilniri din cadrul grupelor Ligii Campionilor (dintre acestea, trei sferturi de finala si doua semifinale, ultima fiind PSV Eindhoven – AC Milan 3-1, in editia 2004-2005) si zece partide in Cupa UEFA (dintre ele, un sfert de finala si o semifinala, Valencia – Villarreal 1-0, in editia 2003-2004).


In meciul de la Constanta, Hauge va fi ajutat de asistentii Steinar Holvik (37 ani, arbitru FIFA din 2000) si Ole Hermann Borgan (40 ani, arbitru FIFA din 1996), precum si de arbitrul de rezerva Tommy Skjerven (38 ani, arbitru FIFA din 2001).


In calitate de inspector pentru arbitraj, la Constanta se va deplasa italianul Paolo Bergamo, in timp ce austriacul Gerhard Kapl va fi comisar de joc.


Programul pentru meciurile cu Andorra si Cehia


Partidele echipei României cu formatiile Andorrei si Cehiei, contind pentru grupa 1 a preliminariilor Cupei Mondiale 2006, vor avea loc pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanta, cu incepere de la ora 21.30, respectiv 21.00. Meciul România – Andora este programat pe 17 august, la ora 21.30, iar partida cu Cehia va avea loc pe 3 septembrie, cu incepere de la ora 21.00.


Partida de tineret dintre formatiile României si Cehiei se va disputa in aceeasi zi cu partida echipelor de seniori, dar la ora 17.00, pe stadionul „Petromidia“ din Navodari. Pina la partida cu Cehia, echipa de tineret a României va evolua contra formatiei similare a Israelului intr-un meci test, programat pe 16 august, de la ora 18.00, la Urziceni.


Secuzii lui Piturca monitorizeaza Steaua, Dinamo si Farul


Antrenorii secunzi ai echipei nationale a României, Stefan Iovan, Dan Apolzan si Gabriel Boldici vor urmari jucatorii de la Steaua, Dinamo si Farul Constanta care sint in atentia selectionerului Victor Piturca.


Iovan este la Kaprun, in Austria, unde va urmari partidele amicale pe care campioana României, Steaua, le va disputa cu formatiile Wisla Cracovia si SK Ceske Budejovice.


Dan Apolzan va pleca astazi pentru a viziona trei dintre cele cinci meciuri-test pe care Dinamo le va disputa in turneul din Franta: cu OSC Lille, cu Ajaccio si cu Rennes.


Al treilea secund al selectionerului Victor Piturca, Gabriel Boldici, va urmari partida amicala dintre Otelul si Farul, care se va disputa la Brasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS