13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMontoya a obtinut prima victorie la McLaren

Montoya a obtinut prima victorie la McLaren

Columbianul Juan Pablo Montoya a cistigat Marele Premiu al Marii Britanii, a 11-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1. Montoya a obtinut astfel prima sa victorie de la venirea la echipa McLaren-Mercedes si a cincea din intreaga sa cariera.


Pilotul columbian a luat startul in cursa de la Silverstone de pe pozitia a treia, dar dupa primele doua viraje a reusit sa-i depaseasca pe Fernando Alonso (Renault), plecat din pole-position, si Jenson Button (BAR-Honda). Finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) a luat startul de pe pozitia a 12-a, dupa ce a fost penalizat cu zece locuri pe grila de start pentru ca a schimbat motorul in calificari. Dupa primul tur parcurs, Raikkonen reusise sa ajunga pe locul opt, iar la final a ocupat un loc pe podium.


Pilotul japonez al echipei BAR-Honda, Takuma Sato, a avut probleme cu monopostul in turul de incalzire si a fost nevoit sa intre la boxe. El a continuat cursa, cu toate ca nu mai avea nici o sansa sa termine in puncte.


Primele patru locuri ale cursei au fost ocupate de pilotii echipelor McLaren-Mercedes si Renault, in timp ce masinile Ferrari au terminat pe locurile sase si sapte.


Singurul abandon inregistrat in Marele Premiu al Marii Britanii a fost cel al indianului Narain Karthikeyan (Jordan), in turul 11.


Montoya s-a usurat


Juan Pablo Montoya a spus dupa cursa de la Silverstone ca victoria pe care a obtinut-o pe acest circuit reprezinta pentru el mai mult o usurare, decit o bucurie. „Am avut un start bun. Stiam ca pot cistiga cursa. Sezonul a fost foarte frustrant pina acum. Aceasta victorie este mai mult o usurare, decit o bucurie“, a spus Montoya.


La rindul sau, Alonso a spus ca nu a reusit sa-l ajunga pe Montoya deoarece a fost incurcat de ceilalti piloti. „Prima data am alimentat masina cu mult combustibil. Din nefericire, cele patru sau cinci tururi pe care le-am facut in plus inainte de realimentare nu mi-au permis sa obtin un avans suficient de mare, astfel incit am ramas blocat in trafic si am pierdut timp in spatele lui Jarno Trulli. Din aceasta cauza, nu am mai avut posibilitatea sa il depasesc pe Montoya“, a spus Alonso.


Alonso si Renault conduc in ierarhiile generale


Primele opt locuri in clasamentul Marelui Premiu al Marii Britanii au fost ocupate de urmatorii piloti: 1. Juan Pablo Montoya (Columbia / McLaren-Mercedes), 2. Fernando Alonso (Spania / Renault), 3. Kimi Raikkonen (Finlanda / McLaren-Mercedes), 4. Giancarlo Fisichella (Italia / Renault), 5. Jenson Button (Marea Britanie / BAR-Honda), 6. Michael Schumacher (Germania / Ferrari), 7. Rubens Barrichello (Brazilia / Ferrari), 8. Ralf Schumacher (Germania / Toyota).


Dupa cursa de la Silverstone, primele opt locuri in clasamentul pilotilor sint ocupate de urmatorii sportivi: 1. Fernando Alonso (Spania / Renault) 77 de puncte, 2. Kimi Raikkonen (Finlanda / McLaren-Mercedes) 51, 3. Michael Schumacher (Germania / Ferrari) 43, 4. Rubens Barrichello (Brazilia / Ferrari) 31, 5. Jarno Trulli (Italia / Toyota) 31, 6. Juan Pablo Montoya (Columbia / McLaren-Mercedes) 26, 7. Giancarlo Fisichella (Italia / Renault) 25, 8. Nick Heidfeld (Germania / Williams-BMW) 25.


Clasamentul constructorilor este urmatorul: 1. Renault 102 puncte, 2. McLaren-Mercedes 87, 3. Ferrari 74, 4. Toyota 54, 5. Williams-BMW 47, 6. Red Bull-Cosworth 22, 7. Sauber-Petronas 13, 8. Jordan-Toyota 11, 9. BAR-Honda 9, 10. Minardi-Cosworth 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS