10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR Cluj si Gloria Bistrita vor sa dea lovitura

CFR Cluj si Gloria Bistrita vor sa dea lovitura

Meciurile din mansa a doua a turului secund al Cupei UEFA Intertoto se vor disputa astazi si miine. Cele doua reprezentate ale tarii noastre in aceasta competitie, CFR Cluj si Gloria Bistrita, au obtinut rezultate bune in tur, avind sanse sa se califice in faza urmatoare a competitiei.


CFR si Gloria tintesc turul al treilea


In tur, CFR Cluj s-a impus, cu 1-0, in fata mult mai titratei formatii spaniole Athletic Bilbao. Chiar daca echipa basca nu a utilizat fotbalistii care au dus greul in campionat, victoria elevilor lui Dorinel Munteanu trebuie totusi apreciata la justa ei valoare, mai ales ca gruparea spaniola si-a propus sa ajunga in Cupa UEFA prin aceasta competitie. Singurul gol al partidei de la Cluj a fost marcat deTilinca, in minutul 35.


Dupa meciul de la Cluj, tehnicianul echipei spaniole, Jose Luis Mendilibar, a mentionat ca, in retur, Athletic Bilbao va trebui sa joace cu rabdare si cu luciditate. „Pentru meciul retur va trebui sa lucram mult la partea tactica si sa jucam cu rabdare, fara sa ne pierdem cu firea. Nu putem risca sa urcam ca nebunii in atac, pentru ca, daca adversarul ar inscrie, noi am fi obligati sa inscriem de trei ori, pentru a ne califica“, a explicat Jose Luis Mendilibar.


Daca va trece de Athletic Bilbao, CFR Cluj ar urma sa intilneasca in turul al treilea invingatoarea dintre francezii de la Saint Etienne si elvetienii de la Neuchatel Xamax, care au remizat in prima mansa, 1-1.


Cealalta reprezentanta a României in Cupa Intertoto, Gloria Bistrita, a pierdut, cu scorul de 2-3 (1-1), meciul disputat in prima mansa, in deplasare, in fata formatiei croate Slaven Belupo. Pentru echipa antrenata de Ovidiu Sabau au inscris Peres (’34-penalti) si C. Bucur (’69), in timp ce gazdele au punctat prin I. Gal (’45), Saranovici (’60) si Musa (’80). In urma acestui rezultat, Gloria are sanse mari sa se califice in faza urmatoare, unde va intilni, probabil, o fosta campioana a Spaniei si participanta in Liga Campionilor, Deportivo La Coruna, care, dupa victoria cu 3-0 obtinuta acasa in fata sirbilor de la Buducnost, este ca si prezenta in turul trei al competitiei.


Programul meciurilor


Iata programul complet al partidelor din mansa secunda a turului al doilea al Cupei UEFA Intertoto, precum si rezultatele inregistrate in prima mansa: simbata: IFK Goeteborg (Suedia) – Lombard-Papa (Ungaria) 3-2, Dinaburg (Letonia) – Zalgiris Vilnius (Lituania) 0-2, Dubnica (Slovacia) – Ankaraspor (Turcia) 4-0, Pogon Szczecin (Polonia) – Sigma Olomouc (Cehia) 0-1, Sturm Graz (Austria) – Wolfsburg (Germania) 2-2, Buducnost Podgorica (Serbia-Muntenegru) – Deportivo La Coruna (Spania) 0-3, Charleroi (Belgia) – Tampere United (Finlanda) 0-1, Athletic Bilbao (Spania) – CFR Cluj (România) 0-1; duminica: Beitar Ierusalim (Israel) – Slovan Liberec (Cehia) 1-5, Young Boys Berna (Elvetia) – Lokeren (Belgia) 4-1, Gloria Bistrita (România) – Slaven Belupo Koprivnica (Croatia) 2-3, Neuchatel Xamax (Elvetia) – Saint-Etienne (Franta) 1-1, Pobeda Prilep (Macedonia) – Hamburger SV (Germania) 1-4, Lech Poznan (Polonia) – RC Lens (Franta) 1-2, Inter Turku (Finlanda) – Varteks Varazdin (Croatia) 3-4, Zlin (Cehia) – La Gantoise (Belgia) 0-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS